Ny dag


Plateia Aristotelous

Nu är det en Ny dag! Jag kom igår halv ett , för exakt 24 timmar sen. Men det känns som om jag har varit här längre. Var vaken i 21 timmar i går, men sov sen i åtta timmar. Gick ner och åt frukost och får rabatt, 6 euro istället för 12 euro, för att jag stannar så länge.  Roligt är också att fyra stycken av personalen känner igen mig och till och med mitt namn. En av dem, en ung man kommer till och med om vad jag skriver om. Och i detta nu, när jag skriver knackade någon på dörren och  där står han utanför ville höra om minibaren. De är så artiga på hotellet. De ber om ursäkt för att de stör, även om jag inte har skylten Do not disdurb hängande utanför!

Så här andra dagen, tar jag det lugnt. Har tittat på En spricka i kristallen, då det är en av få program som är tillåtna att se, på svt. Den var bra, men ganska obehaglig med tanke på den familj som huvudpersonen vuxit upp i och inte kan frigöra sig ifrån.

Men nu skall jag läsa in mig på min bok och fortsätta skriva. Utanför är det också lugnt än så länge, kanske för att det fortfarande är rätt kyligt. Även om det är kylskåpsvärme så här på förmiddagen är det inte som i Sverige.  Kommer inte sitta på rummet varje dag. Har tio dagar på mig! Kanske jag tar en taxi ner till Vita tornet eller till arkeologiska museet i morgon. På julafton kanske jag åker ner till Plateia Aristotelous. Jag får se hur jag gör och när det blir av.

 

 Kategorier:Jul och Nyår Saloniki år 18/19

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: