Hemresan den 1 januari 2019


De två följande dagarna sov och vilade jag mest hela tiden. Vaknade av fyrverkeriet kl 12, men orkade inte gå ut och titta. Jag packade allt, för att vara säker på att hinna dagen efter då jag skulle åka till flygplatsen. Låg sen vaken och försökte hitta en sovställning som inte innebar smärta. Jag var tröttare på nyårsafton än dagen före. Lyckades gå ner och äta frukost, samt ta en tur till affären för att köpa choklad och öl. Något skrivande blev det inte.

Tog adjö av de som var i tjänst och tackade för service och för vistelsen. Fick hjälp med väskorna från rummet och ut till taxin. Sen bar det av till flygplatsen och kom lite för tidigt. Nu när de har byggt om den (vilket är ett lyft), finns det ont om sittplatser, dvs. om de inte är höga vid serveringarna. Ute finns det, men det var för kallt. Väntade någon timme på att incheckningen öppnade. Nu behöver vi inte först väga bagaget och sen lasta det på vagnen igen och sen ställa oss i en ny kö för att få bagaget genomlyst. En klar förbättring. Tog några bloss och gick sen genom säkerhetskontrollen. De var hjälpsamma. Hittade en korg som man kan dra på taxfree, för de har inga vagnar. Efter ett tag öppnade boardingen och vi var snart på plats i planet. MEN, allt jag gjorde var en pärs på grund av smärtan.

Vi lyfte i tid. Tyvärr var det ganska turbulent (vilket jag avskyr), men som vanligt tänker jag att det känns som att köra på en gropig grusväg. Under en viss tid var skylten tänd och vi ändrade höjd. När vi kom över Östersjön blev det lugnt. Det är alltid risk för turbulens innan dess. Landning var problemfri. Fick bagaget på en gång och det gick bra att gå till Clarion. Köpte vatten och mat.

Fick ett rum på våning tolv över startbanan. Såg efter ett tag att det regnade och verkade blåsa. Gick ut för att röka och det blåste så hårt i byarna att det knappt gick att stå ute. Tack för att jag hann landa och att jag beslöt att sova över på Clarion, innan jag föll och slog mig, för styrkan ökade under kvällen. På morgonen var det ännu värre – klass 2-varning, så jag var fast på hotellet till kl 12, då det lugnade ner sig. Ringde flygplatsparkeringen som hämtade mig. Inga köer så det gick fort att komma hem.

Det var första gången som jag kände mig riktigt glad över att vara hemma. Men efter middag, sömn och frukost dagen därpå, började jag tänka på nästa resa till Grekland :-).

(Tre Inlägg om Akuten på Ippokrateio (1-3), finns publicerade innan detta inlägg)Kategorier:Av särskild vikt, Jul och Nyår Saloniki år 18/19

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: