Snart dags igen….


…. att flyga ner till Saloniki. Och, jag tror, att det faktiskt blir lätt bagage den här gången. Inga vinterkläder, tjocka tröjor mm. Så nu kan jag ta med mig den här dyrgripen. (scrolla ner) Väl använd för ett antal år sen. Repetition!

Håller på att packa som bäst just nu, mellan språkgranskning mm.  Har varit smart den här gången. Har lagt ner alla småsaker i en datorväska (Har lärt mig läxan), som jag lägger i den stora resväskan. Förhoppningsvis kommer jag inte behöva leta igenom allt för att se var något finns. Packa ur och packa i. Annat som är ett måste är ”Korsord för flygobekväma.” Expressens tidning är den bästa, då de inte är så svåra i den.

Sen får jag inte glömma att berätta hur jag använder google maps för att så noga som möjligt beskriva resor som karaktärerna gör. Använder mig av terrängkarta, då det är möjligt att se var bergen, sjöarna och dalarna finns. Samt hur lång tid det tar att gå från t.ex Khalkis till Lamia. Jag tar en översiktsbild. Sen går jag in på google och zoomar in, och använder Street View.  Om man inte har varit i ett land, är det nog inte en så bra idé. Svårigheten för mig är att jag måste tänka bort hur det ser ut idag och hur det såg ut för drygt 2000 år sen. Men, resan går i ödemarken, och därför är det lättare. Men hur är det med skog, Jag har läst att de redan på 500- till 400-talet f.Kr, började avverka skogen. Men, ingen vet, så ingen kan påstå att det inte fanns mer och högre skog då än vad det gör idag. Det är friheten när man skriver om antiken. För det skulle kunna ha varit. Ingen vet. 

Vet inte vad som gäller att ta bilder från google maps och publicera dessa i en blogg. Därför blir det en länk istället.

Vägbeskrivning Chalkis-Loukisia

Om det inte fungerar, klicka på vägbeskrivning och sen klicka på Satellit.

Alla sätt är bra utom dom dåliga, som min mor alltid sa.Kategorier:*Kavala 2022*, Från manus till bok

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: