I Saloniki


Lämnade Kavala igår. Det kändes inte lika bra att komma till Saloniki som det brukar göra. Det kändes fel. Jag hann ju rota mig i Kavala och så var jag tvungen att resa därifrån. Rycktes upp med rötterna. Fortfarande känns det för tidigt att åka hem, men jag måste. Försöker se framåt. Har bokat rum den 25 augusti och det låter inte så långt fram i tiden, men det är nästan fyra månader dit.

Fick meddelande från ett hybridförlag om att det bedömer att de kan ge ut boken, men de erbjöd mig medfinansiering. Det står att de även har traditionell utgivning och det var väl det jag hoppades, men inte trodde på. Jag blev inte förvånad.

Jag tackade nej.

Man får stå för kostnaderna själv i stor utsträckning, och om boken inte säljer, ja, då förlorar man det man har investerat. Man betalar förlaget plus att de tar ut en viss procent på försäljningen. På ett hybridförlag är det femsiffriga belopp det handlar om. Från 30k till 100k och mer. Plus att själva tryckningen av boken inte ingår i priset. Jag vill bli utgiven, men inte till vilket pris som helst. Sen tycker jag fortfarande att mina manus är värda något mer än att jag betalar själv och riskerar att bli ruinerad, för att få ut den. För jag är inte så inbilsk att jag tror att försäljningen kommer bli stor. Det är svårt för etablerade författare att nå höga upplagor.

Nej, om jag skall få en bok utgiven, ja då måste det bli på traditionellt vis, eller om det inte alls går – genom egenutgivning, Print on Demand (fast då måste man anlita korrekturläsare m,fl.) eller Solentro (man betalar en mindre summa på den senare), Men då har jag i alla fall kontrollen själv helt och hållet och överlåter inte rättigheterna att ge ut boken till någon annan, eller riskerar att bli bankrutt. 

Så nu låter jag manus ett vila ett tag, innan jag läser igenom det och ser om något behöver ändras eller förbättras, innan jag sänder in det till fem nya förlag. Något skaver, som jag skriver i tidigare inlägg. Under tiden fortsätter jag på manus två, som jag själv tycker är bättre – än så länge. Jag kanske kommer vara lika skeptiskt till det, när jag är klar med det.

Jag kämpar på… Det man tror på, ska man inte ge upp.

Fortsättning följer…Kategorier:*Kavala 2022*, Från manus till bok

1 svar

  1. Hej! Skriver en uppsats där vi använder oss av ramfaktorteorin. Såg ett inlägg där du använder dig av en bild för att beskriva teorin. Är det din egen bild och får vi i så fall lov att använda den i vår uppsats? Vi läser till speciallärare vid Göteborgs universitet.

    Mvh
    Anna-Lena Blomberg

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: