Tredje (och fjärde) refuseringen


Man (läs: jag) kan tro när jag säger: ”Jag räknar med att bli refuserad och att jag accepterar det”, inte menar det. Men, jag har fått insikt om att det är precis det jag gör. Förvånar det mig? Japp, i allra högsta grad. Vad som händer är att refuseringarna triggar mig, att göra om och göra bättre i mitt andra manus. Förlagen är ju en affärsverksamhet och om en bok inte är i fas med tiden, blir den inte såld. Manuset behöver inte vara dåligt, säger de som vet. Men självkritik är viktig. Det kan handla om att boken inte håller måttet fullt ut. Det första manuset kan vara en del i en läroprocess. Och så har jag ju massor av material som kan användas i senare manus. Viktigast är att jag har lärt känna karaktärerna.

Foto av Steve Johnson pu00e5 Pexels.com

Är medveten om att vissa delar kan behöva skrivas om, eller helt enkelt raderas eller läggas in i Dokumentet – För tillfället icke aktuella kapitel. Vissa delar skaver, men jag upptäckte det inte förrän manuset var inlämnat. Så, nu väntar jag på två ytterligare förlags refuseringar. Sen får manuset ligga på is. Nu fokuserar jag helt på det andra manuset.

Jag skriver inte för att bli utgiven, tjäna pengar eller nå höga höjder. Jag skriver för att jag inte kan låta bli. MEN, självklart vill jag bli utgiven, att andra läser och tycker om min historia om antikens människor.

Fick en som jag tar som en positiv refusering, De har läst och tagit ställning, samt önskar mig lycka till i mitt författarskap.

Uppdatering

Under tiden jag skrev det här kom besked från det fjärde förlaget. Inte rätt förlag och att de inte antar nya författare. Helt ok refusering.Kategorier:*Kavala 2022*, Från manus till bok

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: