Märklig dröm och skrivandet


Somnade till Trigger point, och vaknade flera timmar senare av en märklig dröm, i vilken min moraliska kompass prövades. Jag kom i drömmen till en lokal där ett erkänt politisk parti samlades för att planera en action på Första Maj. Stenkastning! De frågade om jag ville vara med. Först sa jag Ja, men sen blev jag konfunderad och hörde mina tankar – det partiet kastar väl inte sten. Och så vaknade jag och hörde min röst – Stenkastning är inte okey. Tack och lov att det var en dröm.

Efter de senaste inläggen om grekernas påskfirande kan man tro att det är det enda som varit mitt fokus. Nej då. Jag har fortsatt att skriva på mitt andra manus, parallellt med att ”observera och dokumentera” påskfirandet. Även om det kan bli lite långtråkigt att sitta inne, speciellt när vädret har börjat bli varmt och när den kyliga vinden känns bra. Har jag inspiration. Absolut.

En karaktär som dök upp igen i slutet, har fått sin rättmätiga plats i det andra manuset, faktiskt en mycket större plats än jag anade att den skulle få. Det är just det här som är så givande – helt plötsligt öppnar sig allt efter en tids förvirring. Vad gör den här karaktären här och vilken betydelse. Men jag är förvånad över hennes ogina och negativa attityd och frågan är om jag kommer att gilla henne ju mer jag lär känna henne. Första intrycket stämmer helt enkelt inte. Under några veckor funderade jag på att skriva ut henne igen, genom sjukdom, död eller att det som var på gång inte blev av. Det var innan hon visade den andra sidan.

Men jag kan ju inte ta livet av någon för att hon inte lever upp till mina förväntningar.

Det finns en karaktär i första manuset – Hektor, som bara försvann. Han har inte återkommit. ÄN. Plutarchos har fått åka tillbaka till Rodos, trots skilsmässan och hans försök att återförenas med den gamla kärleken, som nu ser på deras kärlek utifrån den vuxna kvinnans perspektiv. Men Hektor då. Är själv mycket intresserad av vart han har tagit vägen och den verkliga anledningen till varför han försvann tidigt i första manuset. Den förklaring han ger, är inte trovärdig.

Asfaleia den gåtfulla, varför har jag skrivit ut henne. Eller har jag inte.Kategorier:*Kavala 2022*, Från manus till bok

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: