Framme i Saloniki


Sov över på Clarion i Sky City i natt. Men det blev högst fyra timmar. Vaknade kl. 2.52, men tiden gick förvånansvärt fort. Gick därifrån kvart i fem och hade inte räknat med att det skulle vara så mycket folk, vilket jag borde ha gjort, då det är jul- och nyårshelg och många åker bort då. Koden fungerade inte, så jag fick använda bokningsreferensen. Men det tog ett tag. Paret som stod bakom var tålmodiga och hjälpsamma. Samma besvär blev det i Fast Track, men den fungerade efter fyra försök.

Vid boarding checkade de in nästa 20 bagage, för att de var för stora. De skulle ställa dessa till höger innan de gick in planet, men flera gick in med det ändå. Det tog lång tid för folk att komma till sin plats. Eftersom jag alltid reser med SAS-plus får jag gå in bland de första. Tack och lov för det idag. Vi blev 30 minuter försenade. Allt släcktes ner och vi lyfte, lite turbulens, men under resan var det lugnt. Det var dimma över flygplatsen i Saloniki och jag, samt två av flygpersonalen trodde vi var högre upp. Utanför genom molnen och dimman, såg det ut som om vi var högt upp. Jag slumrade till och helt plötsligt small det till och jag öppnade ögonen och vi var på marken. 🙂 Hann inte ens tänka, utan blev mer förvånad än rädd. Det var en så oväntad smäll, så högt upp i luften som jag trodde vi var.

Tog en taxi och kom till hotellet halv ett (grekisk tid). Nu sitter jag i mitt favoritrum, som jag hade önskat. Det jag bodde i under förra julen. Det händer saker och ting nedanför, och trafiken hörs på avstånd. Det är lite kyligt, och höstlikt. Det var minusgrader i natt, fyra grader när vi landade och sju grader innan jag kom till hotellet efter att ha suttit i långa och långsamma köer. Kände mig rätt hemma faktiskt.  Det var bara omgivningarna som var annorlunda mot hemma i Sverige.

 Kategorier:Jul och Nyår Saloniki år 18/19

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: