Mänskligt drag


När någon inte kan diskutera i sak, fokuserar denne hellre på den Andre som person; hur hon tänker, resonerar, ser på saker och ting. Man tror sig veta, eller vill i varje fall ge ett intryck av att veta, vem hon är. Det innebär att man inte behöver svara på det man inte kan eller vill svara på.

Man vill förflytta fokus från något brännbart till något man kan hantera. Det är så enkelt att säga – du är si och så. Och vad än den Andre säger som motsäger detta, försöker förtydliga mm, så upprepas samma sak – som om man inte ens har hört vad hon sagt.

Men, det finns något positivt i det här – den Andre förstår att hon har sagt något väsentligt.

 

 

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: