Resdagen


Idag har det varit en riktig resdag. Vaknade klockan fem och kunde inte somna om. Men, sen gick tiden fort och snart var jag på väg på bussen till Arlanda och på flygplanet Margareta Viking. Fick en plats längst fram – plats 1D och i sällskap hela resan hade jag ett par som var på väg på semester. Trevlig stämning på planet. Före landning sjöng en av flygvärdinnorna för oss och alla i arbetslaget var urtrevliga. Det trevligaste hittills. Det var turbulens när vi lyfte och vind när vi landade i Saloniki. Väl därnere gav jag utlopp för känslan av att vara där – genom att säga Yippie. Egentligen var alla trevliga och tillmötesgående. Taxichauffören från flygplatsen till busstationen tinade upp och vi skiljdes åt med att han tog mig i hand. Jag fick hjälp av en tyska att hitta till biljetthallen genom att visa vägen. En ung tjej på bussen till Kavalla beredde plats åt min dator och taxichauffören som körde mig från hamnen upp till Svenska huset var trevlig. Men, vad han körde fort på dessa smala gator. Det var rena rallyt – imponerande (kanske en aning farligt). Men ändå.

När vi kom till Kavalla var det flyguppvisning – Filmklipp på Facebook. Sightseeing-turen med Kavallabussen – vacker, men det blev drygt till slut. Det tar längre tid än att köra ner till Linköping från Stockholm. Kom till huset kl. 21.00 grekisk tid. Träffade intendenten Eleni och hon var också trevlig. Visade mig runt i huset. T.o.m en katt som gick förbi mig verkade se trevligt på mig. Och de grekiska små knotten/myggen tog kontakt. Haha!

MEN, vilken vacker natur! Det är så vackert på vägen från Saloniki att det tar andan ur en.

Det som slog mig när jag gick ur taxin utanför Svenska huset var den ro som finns här. Och en sak till – Det är så tyst, så tyst – fridfullt i huset. Men nu är det dags att släcka ner och försöka sova, trots att jag vunnit en hel timme.

Inga bilder idag, men de kommer!

Tänk, jag ÄR i Kavalla!

 Kategorier:Kavalla2014

2 svar

  1. Ingen som körde grästrimmer eller lövblås då??

    Gilla

  2. Inte än, men det kanske kommer ..

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: