Resan till Arlanda


Stockholm Arlanda från Clarion Hotel

Stockholm Arlanda från Clarion Hotel

Åkte till flygplatsen i Saloniki vid femtiden och det blev en lång väntan tills incheckning. Köerna var kaotiska, och det fanns inga vagnar när man väl kommit in genom säkerhetskontrollen. Och taxfree var en besvikelse. De hade ingen olivolja eller honung från Makedonien, utan från Kreta och någon annan stans eller den flaska rosé som jag verkligen ville ha. Hon som gick på golvet blev förvånad över att jag blev förvånad. Trodde självklart att det skulle finnas honung från Thasos till exempel. Satt sen i tio minuter i launchen vilket jag fick då jag åkte med SAS plus. Det var långt mellan den och gate 13, med tanke på det jag hade att släpa på. Varför inga små vagnar.

När jag kom tillbaka var det boarding. Vi kördes ut till flygplanet, och det var minst sagt rörigt. Passagerarna var uppspelta och många barn flög med. Innan vi skulle åka iväg fick vi meddelande om att flyget ner hade besvärats med en hel del turbulens så kaffet skvalpade ur. Hade i minnet den korta turbulens vi fick uppleva när vi startade från Kreta, så jag kände – Jag vill inte åka med.  Turbulens av den sorten hela vägen på grund av höga moln ville jag inte vara med. Men, jag lugnade ner mig. Ingen verkade oroad över det hela – Vågor på vattnet, sa flygvärdinnan.

Nåväl vi lyfte och det var inte mycket turbulens under resan. Jag fick tre säten för mig själv (som jag hade hoppats på) och försökte sova. Gick inte, men lyssnade på musik, slumrade och tittade på åskvädren långt bort. Gillar att flyga på natten. Kom fram ordentligt både till Arlanda och till Clarion hotell. Kyligt och skönt var det när jag gick ut och rökte efter att ha ätit en halv räksmörgås och druckit Retsina. Klokt att sova några timmar på Arlanda.

Vaknade till en ny dag, åt frukost, checkade ut och hämtade bilen. Den som hittills inte har svikit mig. Har stått sju veckor och startar på en gång – tio år gammal bil. Det var något i motorn som lät innan den började gå som en väloljad klocka. Den behövde lite tid på sig. Tog en fika och en banan på Stora Väsby och körde hem. INGA KÖER! Fick en rejäl överraskning när jag kom hem.

Allt gick bra!

Varför slutar myggbetten klia och torka bort så fort man landar på Arlanda?

 Kategorier:Kavalla2014

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: