Uppbokad


267Två dagar undervisning och en handledning. I torsdags hade jag utbildningshistoria och igår hade jag undervisning för VAL-studenterna. Dagen började med en föreläsning och instruktioner om workshop. På eftermiddagen workshop, vilket gav resultat. Alla fyra grupperna resonerade sig fram till flera etiska dilemman i de uppdragen som de fick. Det är fyra uppdrag och fyra grupper.

Föreläsningen på förmiddagen hade jag i hörsal D416 och det var minst sagt spännande, då det är två tidigare seminariesalar som man slagit ur väggen mellan. Alla som läser eller undervisar i Södra huset vet att salarna är ganska smala.  För övrigt fanns en hel del skärmar, så att de som satt längst bort kunde se ppt-presentationsbilderna. Det var svårt att ha en dialog med studenterna, men på något sätt fungerade det. Jag använde en handmikrofon och kände mig som en programledare när jag gick fram till studenten som begärde ordet och sträckte fram mikrofonen. 

Hundra studenter är nu registrerade på den här kursen och av dessa kom 89 studenter och fem meddelade frånvaro. Om alla lämnar in sin tentamen den 24 oktober blir det en hel del arbete framöver ;-). Det är ett gott tecken att så många kom. Arbete saknas alltså inte och även det är ett gott tecken.

Från vårterminens omgång av den här kursen som då för första gången gavs på distans, har jag gjort en del ändringar. Nu har jag lagt till två tre-timmars föreläsningar, som kommer behandla kurslitteraturen. Det är en del relativt svåra teorier om etik som skall tillämpas och det behövs lärarledda inslag. Vi träffas bara under tre fredagar. När det gäller examinationsuppgiften har jag förändrat från att ha samma etiska dilemma till alla fyra grupper, till att de använder det dilemma de har behandlat i två workshops. Detta för att det skall bli en kontinuitet. Jag bedömer att deras examinationer kommer bli mer fördjupade än om de måste ”starta om” med ett nytt dilemma. 

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: