Undervisning och Amfipolis …


DSCN5098Nu börjar det bli höst. Även om det fortfarande är runt 20 grader mitt på dan, så känns luften kylig. I morse var jag ute redan kl. 7, då min undervisning började kl. 9. Studenterna fick redovisa sitt basgruppsarbete idag och det blev intressanta diskussioner. Jag hann dock inte med det jag planerat, men tar igen det nästa vecka. 

Vad har jag gjort för övrigt sen sist. Satt och jobbade i lördags och söndags. Inte hela dagarna, men tillräckligt för att helgkänslan inte riktigt infann sig. Men så är det i början av terminerna, tills allt lagt sig.

I måndags var jag på metafysik-kursen, på Södertörns högskola, som behandlar Aristoteles verk Metafysiken. Intressant värre. Och på tal om Aristoteles och Makedonien, är Amfipolis-utgrävningen riktigt, riktigt intressant att följa. De har kommit in i förrummet till graven nu. Och spänningen är olidlig av att få veta vem som är begravd. Är det Alexander den store? Vi får snart veta. Svensk media rapporterar ingenting, så jag följer en bloggare som bor i Grekland – gå gärna in HÄR. Bra blogg för övrigt för den som älskar Grekland, men är tvingad att vara borta från landet. Jag är fortfarande med ena foten kvar i Kavala och vardagen här hemma känns inte riktigt som den gjorde innan jag var där. Jag vantrivs inte, men känslan – Vad gör jag här? När jag borde vara där! finns fortfarande kvar. Sju veckor i Grekland sätter sina spår, helt enkelt. Längtar efter tid att fortsätta skriva på min historiska roman. Men tänker att det är bra att manuset får vila en tid. Men snart så!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: