Isande kallt


Idag är det isande kallt och jag överdriver inte. Vinden kommer från norr och jag kan nästan känna doften av snö. Det är dock åtta grader här, så någon snö lär det inte bli. Löven är snart ett minne blott, om man inte räknar med de torra som nu ligger på marken. Min balkong var full av nedfallna löv, men som nu är borta efter städningen. Solen lyser från en klarblå himmel, trots allt. Det är precis som min kollega Petros säger. Oavsett väder, så lyser ofta solen. Men det var mulet i natt och det regnade. Lite mysigt är det att stå på balkongen och se det stora trädet gunga fram och tillbaka i vinden.

 

 

Åt frukost halv elva och det verkade som de flesta haft sovmorgon. Personalen hade det rätt körigt, men maten var god som vanligt och kaffet starkt och gott. Mådde som en prinsessa trots iskylan och gick sen in och fortsatte att redigera boken. Även om vädret inte är det bästa, får jag inspiration av att befinna mig i det land människorna jag skriver om gjorde, dock för över 2300 år sedan. 🙂 En professor sa att det är inget man behöver göra. Har hört andra som anser likadant. Då det inte går att motivera det. Jag kan göra det.Kategorier:Jul och Nyår Saloniki år 18/19

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: