Lätt bagage


DSCN0334Ja, nu har jag bestämt mig för att resa till Saloniki med lätt bagage. Kommer inte ta med mig massor av kläder (som faktiskt tynger mer än man tror) som jag aldrig använder.  Om jag behöver något kan jag köpa det på plats. Jag vet, att detta är något jag säger inför varje resa, och det slutar oftast med alltför tungt bagage och för många väskor. Jag är fortfarande avundsjuk på gästen i svenska huset som kom dit och reste därifrån med en cabinväska. Imponerande! Själv reste jag till Aten år 2004 med en cabinväska och en liten ryggsäck, men det blev plus en stor resväska, när jag åkte hem till Sverige igen efter nio veckor. En väska full av böcker! Hur jag lyckades komma hem, vet jag inte, då jag faktiskt åkte kommunalt från Arlanda. Men, det är väl så att med åren blir vi alltmer bekväma. Bra att ha allt till hands redan från början. Så, Nu, skall jag bara ha två väskor med mig plus datorväskan. Önska mig lycka till 🙂 . För jag vill undvika att höra en retsam ung grekisk taxichaufför fråga – Vad har du i den här väskan? Det vet jag knappt själv, svarade jag. Ofta varnar jag i förväg – Det är tungt! Jag tycker det är pinsamt att ha så mycket bagage att jag är tvungen att räkna väskorna, för att vara viss om att alla är med, samt slippa se chaufförerna stå och se mig komma släpande från tågstationen i Saloniki. Men främst vill jag resa med lätt bagage för det att det helt enkelt är för tungt.

En plan jag har, när jag gått i pension är att resa i Grekland med en ryggsäck, utan att ha en resplan. Ta första bästa buss och se var man hamnar. Eller ta tåget från Saloniki och gå av vid en station, vilken som helst. Men, så börjar den där lilla typen på min högra axel som gillar ordning att gardera sig och opponera  – Men, tänk om du inte får någon plats att sova, om du gör så. Kanske bättre att du kollar så det finns hotellrum. Jo, jo, men säger den mer ansvarslösa typen på min vänstra axel, och suckar och himlar med ögonen. Varför skall du ha ett sånt kontrollbehov? Det går väl fler tåg. Det är ju inte i ödemarken som du befinner dig. – Jo, det kan faktiskt vara det?  Men den ansvarslösa typen har ju rätt i en sak. Det går fler tåg!

Ja, så fungerar tyvärr mina två sidor.Kategorier:Jul och Nyår Saloniki år 18/19

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: