På Kavalafronten intet nytt…


Vi lunkar på. Vädret är som ett smörgåsbord, blandat. Skillnaden är att vi inte kan välja 🙂 .  Ibland är det riktigt tryckande som idag, men jag gillar vädret då det inte är olidligt hett som det varit andra somrar under juli. Men det kan ändras. Jag njuter alltså så länge det varar. När jag kommer in i huset från terrassen känns det som om det är AC i huset. Men det är en speciell ventilation som gör att luften går runt. Tror dock inte att den fungerar lika bra när AC är på i arbetsrummet eller om det är tvärtom. Andra år har det inte varit svalt i huset, som nu, men betydligt svalare än ute. men det är inte så konstigt när det är värmeböljor på 39-44 grader. Då går det inte att vara ute ens i skuggan efter kl. 12-13 på dagen, om det inte blåser samtidigt förståss. Men NU är det bra.

Jobbar bra för tillfället. Rauni kom hem kl. 12.15 i natt och sen satt vi till kvart över ett och drack ett glas vin och pratade. Hur ofta kan man göra det hemmavid. Gäller att ta vara på alla tillfällen. Sov till klockan åtta. Sent för att vara jag!

Tidigarelägger min vistelse i Thasos och åker över redan i morgon, och bor på Angelica hotel som ligger precis vid kajen i den gamla hamnen och tavernan som jag pratade om hade så god youghurt med honung och apelsinskivor. På torsdag packar jag min väska och beger mig 200 meter därifrån till Hotel Pegasus. Det ligger inte i närheten av turistgatan och alla barer.

Omorphi i närbutiken vet att jag gillar en viss godisbit till kaffet. Igår hade hon en present till mig. Hon hade förvarnat mig, men jag räknade inte med att det skulle vara så mycket. Det kommer räcka ett tag 🙂 .

Hon gillar att jag vill lära mig grekiska och jag har lärt mig mycket av henne. Idag sa hon att det var roligt att prata med mig. ”Ja, och med dig sa jag. Hoppas att jag en dag kan prata grekiska med dig utan att använda engelskan.” Hon försökte via internet för ett par tre år sen att lära sig svenska. Men det var för svårt, så det har hon lagt ner.

Nu skall jag fortsätta med sista delen av min bok, den om Thasos. Måste utöka texten och sen i morgon och tre dagar framåt fortsätta, då jag besökt museet, antika agoran och andra platser. Men det viktigaste är att, för att få texten levande, känna in atmosfären och bortse från nutiden och sen förlägga den drygt 2350 år tillbaka i tiden. Det är hisnande. Men så otroligt givande och spännande!

 

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: