Skulderna …


DSCN5135Nu på morgonen läser jag att förutom 1,6 miljarder skall Grekland betala en halv miljard den 12 juli till IMF och 3,5 miljarder den 19 juli till ECB, vilket innebär att av dessa 7,2 miljarder i stödlån försvinner går nästan allt till IMF och ECB om Grekland sagt ja till avtalet. Om jag har förstått saken rätt. Stödet handlar mest om att låna för att betala tillbaka, för att få nya stödlån för att kunna betala tillbaka. Genom lyxfällan har vi väl alla lärt oss att låna för att betala tillbaka existerande lån är en väg som inte leder någonstans, utom kanske allt längre ner i skuldfällan. Varför inte lägga skulderna på framtiden och ge stödlån, så Grekland kan få igång en tillväxten. Alla, även EU-ledarna måste ju inse att det inte leder i rätt riktning. Så varför har inte detta gjorts tidigare. Om de nu inte är beredda att skriva av delar av skulden. En del menar dock att det är den enda lösningen.

Det här är otroligt förvirrande och det enklaste verkar vara att skylla på grekerna. Klart man skall betala tillbaka sina skulder, men om skulderna bara blir större och det ändå inte finns tillräckligt kvar för att få igång tillväxten, är frågan hur det skall gå till.

Kollegan fastnade i demonstrationen igår, så jag får vänta ett tag till. Jag vill höra från någon på plats, för det som står i media är svårt att riktigt kunna lita på.Kategorier:Krisen i Grekland

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: