Greklands öde?!


DSCN5055Fyra dagar kvar tills jag åker till Arlanda stad. Det börjar kännas pirrigt (har ju en släng av resfeber, om jag så bara skall åka till Mjölby 🙂 ) Den här gången känns det lite annorlunda, med tanke på krisen i Grekland. Har inte hört något från Kavala så det fungerar säkerligen där. Men, allt hänger på det beslut som kommer tas av Euro-gruppen idag och i morgon av de 28 medlemsländerna, även om det grekiska parlamentet nu röstat ja för förslaget.

I detta nu (kl. 15) träffas finansministrarna i Eurogruppen. Och inför det verkar det inte så optimistiskt.

– Många regeringar, inklusive min, är tveksamma till deras vilja att acceptera förlagen, säger Nederländernas biträdande finansminister Eric Wiebes på väg in till mötet.

Efter att igår ha talat med en riktig greklandkännare, är jag riktigt orolig just nu. Det sägs att Tsipras regering lurat, ljugit och att de nu har avslöjat sig. De säger en sak inför EU och en annan internt. Ovanståede citat vittnar om att viktiga långivare inte är säkra på trovärdigheten. Trots att en del är positiva, fortsätter Wiebes:

– Grekland har tagit ett steg framåt, men många regeringar, inklusive min, är tveksamma till deras vilja att implementera förslagen. Vi diskuterar ett förslag som de aggressivt avvisade för bara några veckor sedan, säger han på väg in till mötet.

Det är precis det min vän säger också. De kan komma med förslag, men kommer de att implementera dem. Litauen protesterar mot att ge grekerna mer pengar, med tanke på att deras pensionärer får mindre pengar än grekerna. Nu är dock genomsnittet 700 euro i månaden för skatt i Grekland.

Men i flera andra EU-länder är pensionerna ännu lägre än i Grekland, rapporterar The Guardian. I bland annat Slovakien och Lettland får en medelpensionär klara sig på under 500 euro, knappt 4 700 kronor, i månaden. I Litauen är den genomsnittliga pensionen bara drygt 2 200 kronor i månaden.

Vilken prisnivå som gäller i de andra länderna i jämförelse med Grekland framgår inte.

Det är bara att vänta!Kategorier:Kavalla 2015, Krisen i Grekland

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: