Avslutande seminarium


Ett positionsljus slocknade för några veckor sen, vilket jag inte åtgärdade. Men häromdan när jag åkte för att handla upptäckte jag att isen inte hade smält på höger glas som det brukar göra. Jag kopplade inte vad de kunde bero på. När jag sen körde hem igår irriterade jag mig som många gånger förr på bilister som kör med dåligt ljus, samtidigt som jag började upptäcka att jag inte riktigt kunde se om mina ljus fungrade. Och när jag parkerade upptäckte jag att en av halogenlamporna slocknat. Morsning! Så kan det gå. Och precis när jag bara har ett enda seminarium kvar!

I morse ringde jag verkstaden och först var det fullbokade, men de ändrade sig och jag fick komma på en gång. Nu har jag nya ljus och skillnaden är enorm. Har uppenbarligen kört omkring med svaga ljus även om de fungerat. När ljusen långsamt försvagas lägger man inte märke till det. Men jag fick tillbaka det. Inser nu hur lätt det är att missa trasiga lampor. När jag väntade på att få det fixat försökte en försäljare sälja en ny bil till mig. Men jag var hårdnackad.

Kom därför mycket tidigt till institutionen. Eftersom jag fått veta att projektorn i den sal som min kollega skulle ha inte fungerade försökte jag få ett nytt rum, vilket inte var så enkelt. Det var lunch och många var borta. Seminariet skulle börja kl. 13. Men jag fann en lösning och när jag gick ner för att berätta när vi skulle byta rum, fungerade projektorn, men varnade att den var på väg att ta slut.

Givande dag. Av något skäl bestämde jag mig för att sätta mig på ett av borden i undervisningssalen. Det brukar jag göra. Men den här gången vek sig ena sidan på bordet och jag föll ner med bordet. Men jag klarade mig från att skada mig. Det måste ha sett otäckt men roligt ut. Kom från institutionen klockan sex tillsammans med min kollega och gladdes åt mina fina billjus när jag startade bilen och körde hem! Då såg jag verkligen hur dåliga mina ljus verkligen har varit den sista tiden. Jag kommer aldrig mer vara irriterad på andra för deras lysen som slocknat. Det finns ingenting jag mår så bra av som av en bil där allt fungerar.

Än har jag inte riktigt förstått att alla kurser är avslutade. Kanske för att jag har examinationerna kvar! Inga tidiga mornar på ett bra tag nu. Handledningskurs och handledningar, samt egen forskning och kurs- och kompetensutveckling. Nu styr jag min egen tid.

Tittade igenom min kalender igår och såg att det inte varit många helger helt lediga från december fram till idag. Och upptäckte att jag faktiskt jobbade på julafton. Hmm. Och jag har kanske haft fem helt lediga dagar. Men, det har varit roligt! 🙂 Det här jobbet har sina intensiva och lugna perioder. Men det har varit för intensivt den här gången.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: