30 grader i Kavala


Ja, på terrassen är det just nu kl. 12 på natten trettio grader. För någon timme sen lystes himlen upp av blixtar, men vissa syntes bakom molnen. Det såg ut som det kan göra i filmer när det kommer besökare från yttre rymden. Kanske det var någon farkost som gjorde ett besök, men försvann då det inte fanns så mycket att hämta :-).

Vi ställde undan borden ifall att det skulle bli åska och oväder.  Nu är det inga blixtar och inget dunder.

Dagarna går här i Kavala. Det händer inte så mycket, men jag känner mig stolt över mig själv då jag i lördagsförmiddag gick två kilometer för att köpa fisk . Men vad gör man inte för att få fisk.  γλώσσα på grekiska (som också betyder språk). Enligt ordboken är det sjötunga på svenska. Tio fileér kostar drygt 9 euro. Lagade i ordning fyra fileér i ugnen. Två sparade jag och gjorde soppa på dem dagen därpå. Kanske inte är så den skall tillagas enligt en kock, men det blev gott.  Det är en så god fisk.

Kommer inte ihåg om jag nämnt i en tidigare blogg, att jag börjat på en ny bok, som har koppling till den som så gott som är klar. Upptäcker att den nya kan tillföra en hel del till den tidigare. Kul är det i vilket fall. Skriva skönlitteratur och undervisning är då jag trivs bäst. Det är NU-moment. Då ingenting annat existerar, varken framtid eller dåtid. Det är att leva helt i nuet.

En gäst i huset som har ett författarstipendium, sa när vi talades vid att det är så roligt med skönlitteratur, för man kan ljuga hur mycket som helst. Jo, bara det är trovärdigt. Kanske därför jag gillar att skriva – jag kan ljuga ihop en riktig rövarhistoria. Fast jag måste faktagranska också. Men det är mest ljug eller som jag brukar uttrycka det – Hitte på!

Har inte tagit så många bilder under den sista veckan, men några kan jag dela med mig av.

 

 Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: