Tiden går fort nu


Veckan i Kavala har runnit iväg. I onsdags var jag och hälsade på Elisabeth och Stella i svenska huset och jag kan inte förstå att det var för fem dagar sen. Men så är det väl när man trivs med tillvaron. Om man vill att tiden skall gå långsamt, skall man ha tråkigt.

Har skrivit en hel del under de sista dagarna, vilket inneburit att jag varit inne en hel del. Idag gick jag till Zara för att köpa en långärmad tröja då jag var klantig nog att inte sätta på myggkoppen på balkongen och vaknade på morgon med femton stick på underarmarna, som svullnade upp och kliade som (svordom). Idag har svullnaden gått ner, men ibland sätter klådan in. Hittade en tröja bland alla ärmlösa, samt två shorts och en vacker klänning som jag faktiskt kan bära upp.

Gick sen till bageriet och fick en trevlig pratstund med mannen bakom disken. Vi talade mest om Kavala och jämförde staden med Aten och Saloniki och kom överens om att Kavala är bäst. Han sa att om han så fick betalt skulle han inte vara i Aten. Och jag förstår honom, då Aten inte är vad hon var för 10-12 år sen, och långt ifrån vad hon var år 2004, då grekerna fortfarande hade hopp om framtiden. Desperationen hos många är stor där. Även här i Kavala har de som har lite fått de sämre. Hörde av en annan person att vissa lever i total misär, utan vatten, el och letar mat i soptunnorna. Men de tigger inte på gatorna, så därför syns inte misären. De flesta jag talar med tror inte att Tsipras vinner valet på söndag. ”Han lovar runt och håller tunt” verkar vara den egentliga anledningen, men också att namnet Norra Makedonien om FYROM.

Nu är det endast två dagar och tre nätter kvar på vistelsen i studion nere i hamnen. Tio dagar sen jag gick av bussen från Saloniki. Från torsdag är jag i svenska huset och skall träffa Rauni där. Vi skall jobba med ett forskningsprojekt. Kanske jag stannar i huset efter den 18 juli, eller också åker jag någon annanstans. För även om jag är inne på den tredje veckan, har jag fem veckor kvar på vistelsen. Alltså tre veckor kvar efter tiden i huset.

Idag har jag tagit bilder på måsarna igen. De flesta blev inte bra, men några.Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: