Klockan 00:40 grekisk tid


Ja, nu sitter jag i natten och dagen har gått över till den 30 juni. De spelar musik i Tavernan nedanför, men den hör jag endast när jag går ut på balkongen eller öppnar dörren. Så ljudisolerat är det. Men, mina grannar hör jag desto mer, då det är lyhört mellan lägenheterna. Kl. 23 kom båda grannarna hem. De spolade och stökade i evighet. När den ena slutade startade den andra grannen. En av grannarna har barn, som talar oerhört högt och det ekar inifrån deras lägenhet. Jag har min studio mittemellan. Tack och lov tog jag med mig öronproppar. Bodde ensam i fyra dagar, förutom en man i något dygn från Schweiz som inte gjorde något större väsen av sig. Före det var det grannar som också stökade på olika sätt. T.o.m. med porslin hur länge som helst. Jag blir alltid lika fundersam över hur omedvetna vissa människor är av att de har andra i sin närhet, som har hörseln i behåll. Men efter att jag till slut gick ut balkongen och ställde ner min yoghurt och kaffekopp på bordet, så det hördes, blev det ganska snart tyst. Ibland skriker alla tre på varandra. De talar dock rumänska, så jag vet inte om de är arga. Mannen låter dock arg ibland.

För övrigt har det varit en sval och frisk dag – 24 grader och det blåser lite från havet. Har även skrivit en hel del idag. Efter två veckor börjar jag nu komma igång. Den grekiska lunken har nu inträtt. Det brukar ta några veckor efter ett helt läsår.  Läkarbesöket igår och hydrokortisonsalvan har gjort underverk. Det sticker till ibland i ögonvrån, och lite klåda då och då. Men har skett en betydlig förbättring på bara ett dygn. Det är fortfarande rött upp till ögonbrynet. Men det kommer snart att bli bra.

Jag sover väldigt bra för sängen är skön. Inga gropar och upphöjningar. Varken för mjuk eller för hård. Sköna kuddar. Jag trivs här, trots stökiga grannar då och då. Har bra drömmar! Har fått obegränsad surf i mitt Telia bredband. Tyvärr kan jag inte utnyttja det här och även om jag kunde, så finns det inte mycket jag kan se ändå. Några program på Svt.play är tillåtna utanför Sverige. Mest dokumentärer. Såg Operation Playa och en intervju med GW Persson, samt reflektioner över sin roll som journalist med Uppdrags gransknings Janne Josefsson. Det var alla bra program. Just nu tittar jag på ”Festen”. Fast i natt somnade jag under avsnitt 3 och såg idag på morgonen att jag sovit mig igenom avsnitt 4-9. Nu skall jag fortsätta att titta. Det verkar vara bra sömnmedel.

Fin kväll och natt!Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

2 svar

  1. Hej! Åh så härligt med Grekland! ❤
    Det stämmer att du inte kan använda ditt mobila bredband utanför Sveriges gränser, dock kan du surfa precis som hemma med din mobiltelefon, utan extra kostnad 🙂
    Ha en fortsatt fin dag! /Lisa, Telia Kundservice

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: