Vädret i Saloniki och resan?Om vädret i Saloniki! För några dagar sedan, var prognosen moln, regn mest hela tiden. Men sol på julafton. Idag verkar det bli sol eller växlande molnighet mest hela tiden. Undrar hur det kommer att se ut om några dagar? Norra Grekland är nog den plats som jag varit på som vädret kan bli vad som helst. Det går inte att förutspå det alls. Förra året var det ett fantastiskt väder, för årstiden, men vi får se detta år. För mig blir det en ytterligare erfarenhet, om det skulle bli regnigt under elva dagar, som kan vara bra att få. Med tanke på hur jag i så fall skulle uppleva tiden där. Fast när det regnade under tre dygn i Kavala, kändes det precis lika bra. I Saloniki kommer jag bo på mitt favorithotell Anatolia hotels, och jag har bett om att få samma rum som förra jul- och nyårshelgen. Har en hel del kvar att utforska. Vita tornet och Rotundan. Sen finns det andra platser. Vill också (om jag orkar upp så tidigt) gå på en mässa i den grekisk-ortodoxa kyrkan. Plateia Aristotelous är ett måste och naturligtvis det arkeologiska museet ännu en gång. Förhoppningsvis kommer jag inte sova över frukosten varje dag denna gång. Har hunnit varva ner nu, då jag inte har någon undervisning.

Men, så har vi flygresan. Men som vanligt tänker jag vänta tills jag är på Arlanda och då känna efter om jag hellre vill stanna hemma 🙂 . Planet lyfter kl. 6.15, vilket inte ger mig så mycket tid att tänka efter eller på turbulens eller luftgropar. Men, allt brukar kännas helt okey när jag väl kommer till flygplatsen och jag räknar med att det blir så även denna gång. Som sagt, ibland har jag svårt att komma ur vardagslunken och (den skenbara?) tryggheten (som egentligen trycker ner mer än livar upp.  En sak har jag lärt mig under alla år som universitetslektor. Att ta ett steg i taget och inte tänka efter för mycket för tidigt. För den känsla som jag har en dag hör dit och inte till en dag fyra dagar senare.

Mina planer inför nästa år är att inte åka till Kavala under våren. Tänker spara både pengar och tid och vänta till sommaren. Har bokat flera dagar i Nauplion, Greklands första huvudstad. Om jag inte stannar längre kommer jag ta tåget upp till Saloniki. Jag har inte bokat in Svenska huset, då jag känner just nu att fem år av långa vistelser, räcker för tillfället. Jag älskar huset och omgivningarna, men jag vill försöka få mer grekiska kontakter. Och därför kan jag tänka mig att hyra en lägenhet i Kavala ett antal veckor.  Möjligen kan jag bo i huset någon vecka, om det finns plats och det finns tillräckligt med gäster. Men det är inget jag kommer att boka i förväg. Thasos finns med i planerna! Där trivdes jag verkligen, men då skall jag bo i Limenas hamn, nära till allt. Det var verkligen avkopplande!

Oj, nu är jag långt fram i tiden!Kategorier:Jul och Nyår Saloniki år 18/19

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: