Trimmers och flytt igen!


Hädanefter blir det hamnen på Thasos och Kavala där det inte finns några grönområden, som någon xxxxx får för sig att klippa eller använda trimmers på en fredag. (Vladimirs klippning en gång i veckan under en timme är ingenting i jämförelsen).  Det var vad som hände idag – jag hade ätit frukost och därefter gått ut och köpt vatten. Tog allt jag behövde på balkongen, öppnade datorn och dokumentet och skrev tre ord. Då startade en trimmer 15 meter från mig. Efter  45 minuter gick jag ut en runda i hopp om att han snart skulle sluta. Då gick jag och kollade och det såg inte ut att vara så mycket kvar. MEN, ack vad jag bedrog mig. Han slutade klockan 13. Tre timmar tog det. Då tog jag mitt pick och pack och gick ner för att checka ut. Hade fått ett rum på Timoleon i hamnen. Insåg att det är där jag mår bäst. Människor, barn, fåglar, katter, trafiken mm. gör mig ingenting. Jag vill ha människor omkring, men vrålande maskiner och trimmers … står jag inte ut med. Då lämnar jag.

MEN, ett starkt skäl till att jag bytte hotell var att jag bad managern att höra med fridstöraren hur lång tid han skulle hålla på, men det gick inte alls det. Han kunde inte gå och fråga för fridstöraren hade en annan nationalitet ???. När jag sa att om det skulle hålla på länge, så måste jag flytta. Han ryckte bara på axlarna som om han inte brydde sig överhuvudtaget och hänvisade mig till poolen, men där hördes den ju också. Det var ju åt samma håll. Men han menade att det inte gick. – Jag kan inte stoppa honom. – Men, jag vill BARA hör hur länge han kommer hålla på.

Oavsett, så verkade han inte tycka det var så viktigt om gäster stannar kvar eller inte. MEN, när han tog betalt verkade det ändå som han tog det på allvar och kanske tyckte att han kunde ha varit lite vänligare. Han kanske trodde jag bara hotade om det. Och sen sa han att jag skulle hyra en stuga i bergen och bara höra fåglarna. ??? Nej, sa jag. Och sa det jag skriver ovan ”Människor, barn, fåglar, katter, trafiken mm. gör mig ingenting. Jag vill ha människor omkring, men vrålande maskiner och trimmers … står jag inte ut med”.

Senare när jag checkade ut kom det fram att han hade bott i Sverige från 1973 till 1979. Det kom fram när han frågade var jag kom ifrån, trots att två unga män och jag talade om Sverige. Så vi började prata svenska. Det var kul att prata lite svenska, MEN det förändrar inte min syn på hans ohjälpsamhet och brist på förståelse. Inte heller att han ändrade märkbart attityd.

Så jag checkade in på Timoleon med den bästa havsutsikten, tjugo över ett. Kallvattnet är på höger sida och varmvattnet på vänster och fullt tryck. Precis som det skall vara! 🙂 . Duschen i morse var en upplevelse på Pegagus … orkar inte ens beskriva det. Nu har jag två dricksglas och ett kylskåp. Men ingen vattenkokare, men de finns en automat med allt man kan tänka sig i lobbyn. Cappucino t.ex. och hett vatten, så jag kan få min Espresso. Och gott är det också!

Jag kom till Thasos i förrgår och har redan avverkat tre hotell. I morgon åker jag hem till Kavala igen. Tänkte först ta kl. 16 båten, men jag tänkte – Nope, det här får inte förstöra vistelsen. OCH det var därför jag flyttade från Pegasus. Men de unga killarna var mycket hjälpsamma och jag tackade dem båda två. En av dom såg ledsen ut och menade att han inte hade möjlighet att göra något.

Men, jag förstår fortfarande INTE varför managern inte kunde fråga hur lång tid det skulle ta?

 

 

 

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: