Söndagsförmiddag i Kavala


Tänkte i morse på debatten hemma i Sverige om böneupprop visavi klockringning. I kommentarsfälten är det blandad kompott. Vissa vill ha ett förbud, andra blir irriterade på klockringning, och en del vill ha förbud på både-och. Sen är det andra, vilka jag tillhör, som inte bryr mig alls. Men jag tänker varje gång jag är i Kavala på den här debatten. De som vill ha förbud mot både-och, borde åka till Kavala. För där ringer klockorna, ibland flera gånger om dagen i kyrkan över gatan. 🙂

Nåväl, efter tredje klockringningen under morgonen, åt jag frukost. Gick ut med sopor, stängde porten som vanligt. Satt mig vid datorn och så ringde det på porten. Jag gick ut i hallen, såg ingen alls, försökte öppna den, vilket inte gick. En liten grabb dök upp och ville ha en euro. Efter kort tvekan, fick han en, men bara en gång. Okey, sa han och gick. Men porten då. Gick runt, försökte från utsidan, men såg att det var något längst ner som satt fast. En skruv satt löst som jag fixade. Jag gjorde mina försök, men fick efter långt om länge be om hjälp av en starkare kraft, som sparkade upp den. 🙂

Det blåser skönt på terrassen som mesta delen ligger i skuggan och resten i solen, än så länge. Snart blir det bara sol i några timmar.

Rauni och jag gick en promenad igår kväll. Jag tog några fotografier, och två myggor tog mig på armen. Det sved ordentligt, men med lite myggagel, så gick det över. Men nu kliar det lite grann. Vanliga myggor blir det inte så mycket med. Värre är det med de små jävla knotten! (förlåt svordomen).

 

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: