Värme, hetta och brist på regn här och i Sverige


Gick förhållandevis ner tidigt (lite efter nio) till stan för att ta ut pengar och köpa tea och espresso, då närbutiken inte har den. Redan då var det varmt och innan jag hittade en bank (för den jag brukar ta ut pengar på hade tydligen upphört eller flyttat) hade det blivit varmare. ”Real feel” är 36 grader. Det blåste lite nära hamnen och där taxibilarna står, men för övrigt var det totalt lugnt. Ingen tryckande luft, men som sagt början på att bli hett. Solen var låg på himlen, vilket bidrog till att jag hade solen i ansiktet nästan hela tiden. När jag kom hem igen, var det skönt att sätta sig i skuggan på terrassen, och prata med Rauni, Evelina och Elisabeth, där det är en sval vind. Men det blir nog lugnt i eftermiddag. Nå, slut på väderrapporten 🙂 .

Har läst att folk i Sverige är upprörda över bland annat Jenny i Nyhetsmorgon, samt på en del inlägg som kommer  på FB där det står ljuvligt väder. Vi klagar alltid på vädret och tyvärr passar inte alla väder alla. Än så länge är det förhållandevis inte särskilt varmt, som jag ser det. PROBLEMET är bristen på regn som bidrar till torka. Och vi har inte den beredskapen eller är vana, (som kanske andra länder har, som varje sommar har höga temperaturer), vilket skapar problem för många levande varelser, inte bara för oss människor. Ja, det är ett elände. Men att starta ett drev för att någon säger något gott om vädret. Skärpning, anser jag. Vissa människor behöver dessutom värme då de lider av sjukdomar som blir förvärrade av kyla, regn och rusk. Allt är inte svart och vit. Man kan både må bra av värmen, men ha medkänsla för den som inte mår bra av den. Och det måste vara tillåtet att uttrycka det också. Sen kan man väl kanske tycka att den som syns i TV skall vara lite mer försiktig. Såklart var det klantigt. Men det blåser nog snart över får vi hoppas. Och än mer hoppas jag att det kommer börja regna i alla fall några timmar varje dag – varför inte, varje natt som det gjorde för ett antal år sen!Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: