Innedag med inslag av balkongliv


Tror det är båten till Thasos!

Idag dallrar luften och havet är vindstilla. Kvart i nio var det redan 26 grader och nu letar sig termometern upp till 30 grader som i går. Skulle inte kännas så varmt om det var lite blåsigt, men nu är det bara att söka upp luftkonditionerade ställen. Har suttit en del på balkongen, men det är korta stunder. ACn stänger av när man öppnar dörren, så den har man inte någon nytta av utanför. Tänkte åka ner till centrum i dag, men där brukar det vara ännu varmare, med tanke på att bergen skyddar. Ju högre upp, desto blåsigare och svalare, men här gör det ju inte det. Så det är väl ugnsvärme i centrum. Men jag tar tillfället i akt och läser och skriver. Tar det lugnt. I morgon åker jag upp till huset och då är det närmare till centrum och jag kan gå ner.

I två veckor har jag varit på resande fot, men med tanke på att jag är på det femte stället nu, känns det som om det är mycket längre tid som jag varit borta. Jag har inget emot att flytta på mig, men det skall bli skönt nu att ha en given plats, så att jag kan packa upp allt och känna mig lite mer rotad.

Det är en tegelsten!

Just nu läser jag ur Diogenes Laertios i svensk översättning om Berömda filosofers liv och läror, för att få en bild av deras personligheter och hur andra uppfattade dem, även om det är svårt att veta hur mycket sanning det är, men det ger en bild i vilket fall. Inte ens Laertios var tvärsäker, utan hänvisar till olika källor. Allt är inte tagit ur luften och en del har man kunnat fastställa. Men, jag skriver ju en historisk roman, som innehåller mycket fiktiva inslag. Jag tolkar utifrån följande: Det skulle kunna ha gått till på det sätt, med tanke på den fakta man har tillgång till.

Det finns inget ordentligt skrivbord i rummet. Troligen för att de som bor här gör det av andra skäl än att sitta och jobba. Det är ju ett SPA-hotell. Nu har jag ganska ont i ryggen så det blir sängläge en stund och sen en tur ut på balkongen.

 

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: