Tillbaka till Kavallahuset


Mycket glad över Frankrikes seger i går gick jag och lade mig relativt sent, men precis då jag höll på att somna, började det blixtra ganska rejält. Men så länge jag var vaken kom åskan aldrig över Kavala utan höll sig runtomkring som det ofta har gjort de senaste gångerna jag har varit där. Det tog i vilket fall lång tid för mig att somna. Vaknade tidigt och det var mycket friskare luft på balkongen. Åt frukost nr 1 och gjorde i ordning en del med packningen och satt och lurade på balkongen. Ögonen sved av trötthet. Åt frukost nr 2 några timmar senare i restaurangen. Ringde sen några samtal, satt på balkongen, väntade på att ta en taxi till huset.

Det var riktigt varmt klockan tolv då taxin kom och körde mig den korta sträckan till huset. Där var det ännu varmare än uppe på berget. Men jag vande mig ganska snart. Gick och handlade i närbutiken och stod där en bra stund och pratade. Gick hem igen, satte på kaffe och så … gick mot altanen och såg att något var fel. Flera trädgrenar hade tagits ner på grund av, vilket jag fick veta senare, en kvist hade skapat ett tomrum i marken genom att den ruttnat. Vilket kan få konsekvensen att tyngden av grenarna kan få den stora pinjetallen att rasa. Men stammen och två grenar finns kvar och ger lite skugga under dagen. Om inte trädet finns där är det omöjligt att vistas på altanen under den varmaste årstiden. Det blir som uppe på taket. (Ja nästan, men inte långt ifrån).

Pratade med några gäster, åt middag och sen lite närbildsfotografering från rummet. Jag lär mig fortfarande, men har mycket kvar. Men det är en fantastisk kamera. Det bästa jag köpt på mycket länge.

Jag skulle vilja fota lite annat än, växter, blommor, hus och fåglar, samt insekter. T.ex människor i olika situationer eller deras ansiktsuttryck, men jag vill ogärna smygfotografera och fråga vågar jag inte göra än. Men vi får se!Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: