Väderrapport och gamla hus!


Idag efter ovädret som svepte in över Kavala är vädret fullständigt underbart idag. Det är fortfarande 33-34 grader varmt, men vinden är frisk och fukten har försvunnit. Vi har suttit på altanen och pratat i omgångar fram till halv tre och inte en enda gång har någon pustat över värmen. Rummet är friskt och beboeligt 🙂 igen.

Igår, tidigt på förmiddagen gick Petra och jag ner till stan. När vi kom en bit ner på Odos Aimilianou stannade en kvinna sin bil och frågade om vi ville skjuts ner till stan. Vi tackade nej, då jag skulle visa Petra vägen ner. Men, det var ett verkligt fint erbjudande. Petra tog en hel del fotografier, som hon lagt ut på sin FB-sida, men jag vill visa några här. De visar att så här kan det också se ut i Kavala. Hus som står och förfaller. Vissa längre tillbaka än sen i början av krisen, helt klart. Och när man ser det, vill man gärna renovera upp dem, för stommen är ju fantastisk.

Senare på eftermiddag kom vinden in över altanen med en hög hastighet. En glasskiva fick en vindpust tag i och gick sönder, precis som förra året. Det fortsatte blåsa och det blev åska. Men ovädret var inte det värsta som jag varit med om här. Det regnade inte, det åskade men dundret hördes inte på nära håll. Så vi klarade oss. Det blev en myskväll i soffhörnan istället och djupa samtal.

Kavala1 Kavala2 Kavala3Kategorier:Kavalla 2015

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: