Ett tyst, men fridfullt Kavala


Det har varit en märklig dag. Klarare, friskare och tystare (förutom att Vladimir jobbade en del på förmiddagen). Men det märkliga är att måsarna har varit borta hela dagen. Skatorna har hörts då och då.

Vi gäster har umgåtts en hel del, vid lunch, kaffe och middag. Sovit siesta har jag också gjort någon timme, innan det var dags för en tur till närbutiken och Gregoris som försöker förstå vår engelska, men inte lyckas så bra. Det syns att det rör sig hela tiden i hans huvud och att det finns en vilja att förstå. Han är helt underbar!

Efter middagen gick jag upp på taket. Eric och Katarina kom upp en stund senare. Det var mörka moln över himlen. Men en stor röd måne lyckades komma fram till hälften. Fortfarande inga måsar, inga skator eller några svalor.

Jag lyckades ta en bild på månen, men det röda fastnade inte på fotot och inte heller hur stor den var. Satt sen en lång stund och kände friden. Det började blixtra på långt håll. Åskan kom och gick. Och NU regnar det. Jag gick ut på framsidan och rökte, ut i regnet. Gick till nedre terassen och ställde mig i regnet. Ett stilla regn! Ingen blåst och ingen åska.

Flyger hem om några dagar. Visst känns det helt okey, men jag är långt ifrån klar med Kavala. Har försökt hittat en öppning till att stanna en vecka till, men inte lyckats. Det finns inga direktflyg och alldeles får långa restider (dyrt dessutom). Skulle med lätthet stanna en månad till (om det fanns möjlighet). Det är något med Kavala (vad vet jag inte riktigt, men något är det). Tiden får utvisa hur långt det kommer att gå.

DSCN5550Kategorier:Kavalla 2015

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: