Dagarna går och snart är det hemresa


Tiden har gått fort, men samtidigt långsamt. Upplevelsen är att det var evigheter sen jag kom ner, samtidigt som jag tänker – Oj, är det snart dags att resa härifrån! Inte bara jag och utan fler andra får känslan av att åka bort, när de i själva verket åker hem. Huset och tillvaron här; den vardagliga, ger hemkänsla. Och det är väl det här huset och Kavala ger. Hemkänsla! Alla som jag har träffat under den här perioden som kommit efter mig, känner att de kom in i gemenskapen på en gång. Som om vi redan känner varandra. De två sällskap som kamperat ihop liknar inte något sen förra årets sex veckor. Det var många då som bara var här en vecka och projekten var olika. Den här gången är de flesta från den akademiska världen, men även fotografer och tecknare som har koppling till den eller till pressen. Det kanske skapar en särskild gemenskap.

Gäster kommer hit av olika anledningar. Vissa för att de söker lugnet och enskildheten. Andra för att träffa folk och få tips och en del för att få inspiration. Men kanske de flesta söker en kombination. Och det är möjligt, för här finns det inte några inofficiella regler eller normer att hålla i sig till. Inga bestämda frukost och middagstider. Samlingarna på taket på kvällarna har varit bonus, då alla har samlats där för att det råkat bli så. Igår somnade jag kl. halvtre och vaknade inte förrän halvtio och inte någon letade efter mig eller undrade var jag hade hållit hus. Jag fick sova i lugn och ro. Sen hade jag mycket svårt att somna. Låg och väntade på sömnen till kl. var ungefär tre, då jag tror att sömnen infann sig. Vaknade halv sju! Men känner mig utvilat trött idag. 🙂

Idag är vädret fint som igår. Locket över stan, fuktigheten och kvalmigheten har lämnat Kavala för den här gången. Igår var det iofs 31 grader på takterassen kl. 01.00. Men det är legio här under den här tiden på året (som jag förstår). Idag blåser det.

Skrivandet av romanen flyter på. Planerar skriva 35 sidor till på torsdag, då jag tar kl. 15-bussen via Peramos till Saloniki för vidare transport med taxi till flygplatsen.

DSCN5637 DSCN5639Kategorier:Kavalla 2015

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: