Hooked on a feeling


DSCN5349Ja, då har jag sovit över första natten i rum nr 3 i ordningen. När jag släckte blev det kolmörkt, men efter en stund lyste den pulserande punkten från datorn upp stolsryggen, så det blev inte helt mörkt. Efter ett tag vande jag mig vid mörkret och jag såg en hel del av rummet och ljuset från gatorna i gliporna på luckorna. Somnade efter en stund och sov gott med bra drömmar tills kyrkklockorna väckte mig. De hörs högre här – kyrkan är ju mitt över gatan – än i tidigare rum. Ångrar absolut inte att jag bytte rum. Det är faktiskt mycket hemtrevligare och för en nyfiken människa som jag, är det roligt att se när folk går förbi på gatan. Man är närmare folklivet. Sen är det naturligtvis mycket svalare, trots att en fuktig värme tycks ha gått genom väggarna i går kväll och natten. Men det är inte så konstigt när det är 34 grader kl. 23.30 på natten. Den högsta temperaturen i går kl. 14 var 39 grader på altanen. Idag på morgonen (kl. 21.30) gick till närbutiken och under den korta sträckan tappade jag helt plötsligt krafterna och kom in i närbutiken. Drack massor av vatten och väntade rätt länge innan jag bestämde mig för att betala varorna. Men i minne mitt kraftiga blodtrycksfall på grund av vätskebrist och värme för några mornar sen, var jag osäker. Jag bad om att någon skulle följa med mig halvvägs. Gregoris följde mig ända fram till grinden. Det var för varmt för honom också, tröstade han mig med. Det är fler som inte riktigt klarar den. Det är för mycket helt enkelt. Men, nu på eftermiddagen är det lättare att vistas på altanen. Men går utanför husets område gör jag inte förrän det blir svalare (tidigare på morgonen eller senare på kvällen). Det skall för övrigt bli svalare, vilket innebär högst 30-31 grader.

Vi hade kulturkväll då Cornelia Södergren talade om sitt författarskap utifrån sin bok Realistiska relationer. Det blev en spännande kväll med stor öppenhet från deltagarna och intressanta ämnen.

Eftersom jag med största säkerhet kommer att åka hit nästa sommar, har jag bokat redan nu – men i juni, då det inte är så varmt och samma rum som jag har nu. När det gäller Kavala och Svenska huset, kan jag bäst beskriva det i korthet med att jag är Hooked on a feeling.

Blue SwedeKategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: