Arkivlistor och resultat-utvärdering


Igår körde jag in till universitetet för att lämna in den andra gruppens tentor och skriva på arkivlistan, så att båda grupperna fick sina betyg inrapporterade i Ladok. Körde hemifrån i god tid – skulle träffa administratören kl. 11. Men det blev köer så det tog ganska lång tid, men jag hann i alla fall.

Allt som allt tog det fem timmar av min tid. Och jag tänkte på de där inlämningsuppgifterna som jag skulle ge respons på och när jag väl kom hem, blev det en hel del mail som jag fick svara på. Men responsen blev iaf klar. Idag lämnas det in ytterligare tentor i kursen Utbildningshistoria, men det är inte så många – högst 15 stycken. Nästa måndag kommer det in ytterligare tentor. Sen skall det vara klart med kurser, inlämningsuppgifter och tentor.

Men, i slutet av mars startar en kurs i Uppsats och så har jag magisteruppsatser som kanske börjar komma igång. Men jag hoppas nu att den där FoU-tiden på sex veckor kan tas ut i lugn och ro. Hålla samma takt som jag gjort hittills går inte i längden. Och jag känner att det finns en gräns. Det här är ju inte ett arbete som bara kan utföras genom rutin, även om rutin hjälper till. Vi är ju inga robotar och vi kan inte läsa och bedöma hur mycket som helst.

Men samtidigt som jag känner att krafterna börjar ta slut, har det varit fantastiskt roligt och givande under den här tiden.

I fredagskväll gjorde jag en första resultat-utvärdering av de fyra grupperna jag har haft i den nya kursen om etik och fann vissa skillnader från höst- till vårtermin som kan vara värt att resonera kring. Kan skillnaderna ha att göra med att jag i höstas hade 48 studenter och i år 76 studenter. Men, man kan fråga sig om fler som får E, Fx och F har med antalet studenter att göra, dvs. om det blir fler som saknar förutsättningarna för att det är fler i gruppen. Eller om det är för att varje student får mindre med tid. Men, man kan också fråga sig om jag blivit mer restriktiv i min bedömning. Med tanke på att kursen är ny, kan det vara så. Det kan även bero på att examinationsuppgiften har förändrats till viss del. Eller att det är examinationsuppgiften som den är konstruerad i sin helhet. Fast det sista är minst sannolikt. Tror i så fall att det kan ha att göra med förändringen.

Det är nu bara fyra grupper, men variationerna är större i grupperna under VT än under HT. Jag skall skriva ner mina reflektioner och sen i höst fortsätta med den här utvärderingen. För E, Fx och F skall bort. Jag vill också få fler studenter som får B och A. Där var det också skillnad från höst till vår. Det är en kurs på avancerad nivå och då skall man inte acceptera förekomsten av Fx och F, om det inte handlar om annat än innehållet.

Det mest sannolika är att det har med antalet studenter per grupp att göra och att varje student får sämre med tid att fråga, reflektera och diskutera med mig och andra. Men jag kan inte säga att det är så. Det skall bli intressant att göra en utvärdering redan från början av en ny kurs. Det är alltid roligt att vara med från början och utveckla en ny kurs. De flesta andra kurser som jag undervisar i har jag haft länge. Och jag kan se skillnader från början till slutet. Men jag har inte systematiskt utvärderat dem på det sätt jag gör nu. Då hade jag många fler grupper och tiden räckte inte till.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: