Resdag 3


Sov ut ordentligt under natten på Anatolia Hotel. Köpte en ny resväska, för den gamla fina blåa och svarta var inte funktionell. Den vinglade och vägrade att stå på egen hand. Jag gav den till hotellet. Den nya är bättre. Nåväl. Efter frukost och ompackning, bestämde jag mig för att ta sightseeing-turen som kör i bergen, kl. 12.00. Men eftersom det är måndag, kom taxin efter 12 minuter istället för det utlovade sju minuter. Vad händer? Fyra minuter i 12. Chauffören sprang in med bagaget, jag efter, köpte biljett och snabbt till bussen. Som redan började backa ur och körde iväg två minuter i 12. Jag insåg att det inte fanns någon möjlighet att stoppa den. Gick tillbaka, fick en ny tid kl. 14. Han i luckan såg ju att klockan inte ens var 12 när jag kom tillbaka. Letade upp en plats, och jag tilläts sitta i två timmar med en flaska vatten. Vände allt till att tänka att någon mening var det säkert att jag missade den. Jag gick på toa halv två. Halvvägs ner insåg jag att jag skulle upp också. Det var en pärs, men en man hjälpte mig mer än halvvägs upp. Fick två säten för mig själv och äntligen kunde jag slappna av. Resan gick fort, vilket även väntan i två timmar gjorde, då jag löste korsord. En god hjälp i nöden. 🙂

Jag kom till hotellet. Fick gå in på egen hand. En från hotellet ringde mig igår. Då upptäckte jag att det var bäddat för tre. Ringde. Efter många om och men, fick jag stanna i rummet med den stora balkongen. Visste inte att de hade två superior-rum, men det andra saknade den stora balkongen, samt att den var på andra våningen. Och med mina onda ben och fötter! Bra att det ordnade sig.

Nu sitter jag och väntar på att extrasängen skall omvandlas till en soffa igen. Sitter och skriver nedanför sängen, med datorn på ett litet bord. Det börjar mörkna utanför. Kallt inomhus och isig vind utanför. Men jag har värme på G.

Men, Jag är i Kavala igen efter tre dagar på resande fot.

Snö på bergstopparna. Till och med på Thasos.

 

 Kategorier:*Kavala 2022*

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: