Dag 37 – Molnigt, tryckande, men givande


När man vaknar i Kavala och upptäcker att det är molnigt, blir man lite ställd. Det ska inte vara moln i Grekland 🙂 .Det ska alltid vara vackert väder, strålande sol och molnfritt. Haha, skojar bara. Skämt åsido. Inget jag går omkring och tror. Men ändå blir jag förvånad. Konstigt, eller hur.

Har under en tid letat efter nagellack. I olika affärer, apotek m.fl. Vi är ju vana vid att det finns affärer överallt som säljer det. Men till slut fick jag en adress på ett apotek om att på Odos Omonias 58, finns en butik som säljer nagellack. Inte så långt från Castellio ….. Jag skulle träffa Eva senare, så jag spatserade iväg. Det låg i närheten av Public, som ligger vid Plateia Eleutherias. Men, när jag gick förbi och letade, hittade jag inte ett enda portnummer, så var låg nr 58. Till slut fann jag Hondos Center som numera bara säljer parfymer, nagellack mm. Varför kunde inte personen på apoteket säga det. Nåväl, jag hittade en vit med pärlemo, som ser ljusgrå ut. Får se hur det ser ut på naglarna. Kostade skjortan. 10 Euro. Vilken vanlig medborgare kostar på sig så mycket för ett nagellack. Men jag kanske har fördomar. Fast skulle jag köpa ett för 110 SEK i Sverige. Jag anser mig vara en vanlig medborgare. Nope! Jag köper nagellack på ICA Maxi i Alby. Har flera flaskor hemma och glömde bort att ta en med mig. Jag glömmer alltid någonting. Och så är det svårt att hitta det här.

Gick sen till Plateia Kapnergati och var en timme för tidigt, såklart. Var inne på Zara, men hittade ingenting. Gick till torget nedanför stadshuset. Nu kommer jag inte ihåg vad det heter, men det borde heta Plateia Syntagma Får kolla upp det sen. Uppdat: Det heter tydligen ingenting. Ligger utmed Odos El. Venizelou. Där pratade jag med en äldre man, tittade på en liten flicka som var ute på vift titt som tätt, så föräldrarna fick springa och hämta henne och så matade jag en trut eller mås. Kan inte hålla reda på det. Den är för stor för att vara en mås tycker jag. En riktig sötnos iaf (troligen en ung trut/mås).

Eva kom och vi gick till MeliArtos (Honung/bröd), drack kaffe och pratade om hennes bok Jävla John, som jag läste under sista veckan i huset. Tänker skriva lite om den i ett annat inlägg.

Ja, och så gick jag hem, men kilade in på KTEL och köpte en bussbiljett. Gick strandpromenaden. Det blåste skönt och det var molnigt, tack och lov. Det blev många steg idag 🙂 .Kategorier:*Kavala 2022*

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: