Ett regnigt och färglöst Kavala


Gråa tunga moln

Vaknade av att något droppade och kunde först inte tyda vad det var för ljud tills jag hörde ett brusande i bakgrunden. Det regnade och det var ihållande regn. Åt frukost under arbetsrummets terass och såg ut över ett Kavala som helt förlorat sina färger. Det visar vad grått väder verkligen är – GRÅTT och FÄRGLÖST! Det var svalt och ganska skönt, men det blev kallare lite senare. Väktarna på taken rapporterade regelbundet till varandra. En satt längst ut på kanten. Hur vågar dom? 🙂

Väktaren

Det är skrivarväder idag och sådant behövs också. Jag räknade ut att sen den 16 januari har det varit regn två gånger. Nu behöver både naturen och vi människor lite svalare väder. Hetta är dock mer känslomässigt givande, men kroppen tar stryk i längden. I alla fall som jag ser det. Känslomässigt mår jag mycket bättre av att vistas i ett varmt klimat trots värmeböljerna (om det inte är extrem hetta, uppåt 44 grader) Gränsen för mig ligger vid 38 grader i sub-tropiskt som det är här uppe, och lite över 40 i torrare områden, som i Aten. Fyrtiofyra grader är max! Även då går jag inte gärna över torg, då det känns som hjärnan kokar. Värmen sen jag kom ner har dock varit lite påfrestande och jag vet inte varför. Mentalt har jag mått bra hela tiden. Vistelsen här är i total kontrast till hur den var förra året, med vissa små undantag.

 Kategorier:*Kavala 2019*, Aten, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: