Stigande spänning


Men det här är mitt revir och min Gäst!

Om fem dagar sitter jag på Clarion hotel och väntar på att sova några timmar och vakna i tid så jag inte missar planet till Aten som lyfter kl. 6.00. Tidigt flyg är alltid en fördel, då man kommer fram tidigt på dagen, men det blir inte mycket sömn.

I Aten bor jag en natt på the Athens Gate Hotel med utsikt över the Tempel of Zeus.  Plaka och Makrigianni ligger i närheten, så om jag inte är alltför trött kan jag strosa omkring någon timme, samt gå ner till tempelplatsen. Sist jag var där, var för många år sen och gräset var 50 centimeter högt på grund av att det hade regnat osedvanligt mycket. Likadant var det nedanför Akropolisklippan. Det var under påsken år 2003 (andra resan som skulle efterföljas av flera långa vistelser), då jag bodde på ett hotell med utsikt över Plateia Omonia i två veckor. Förkyld och eländig, men gjorde flera utflykter, bl.a. till Sounio och Delphi (där jag hamnade i fel grupp och buss på väg hem, samt lock för öronen på nerfärden. Den rätta gruppen hade letat efter mig i två timmar och var ganska sura. Då jag såg långfredagens procession och där jag besökte Platons akademi för första gången.

Men sen år 14, sju år efter den senaste resan år 2007, har Makedonia varit Grekland för mig. Men Aten har alltid en speciell plats i mitt hjärta. Det skall bli kul att återigen åka dit efter att jag var där år 18. En av de bästa vistelserna, då jag åkte tåg från Aten efter fem dagar där, och bodde helt och hållet i Kavala stad då huset var fullbokat.

Efter natten i Aten, skall jag ta bussen ner till Nauplion, som jag besökte för 15 år sedan, år 04 i oktober. Det känns spännande, mer än jag kände inför resan till Kavala år 14.

Framför allt kommer jag att ta det lugnt, slappna av och bara finnas till i nuet. Jag åker ju ”hem” till den plats som jag trivs bäst på – Grekland.

 Kategorier:*Kavala 2019*

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: