Solen kom tillbaka ….


… och prognosen ser lite bättre ut nu, växlande molnighet, tidvis moln, åska, mestadels molnigt osv. Igår var det genomgående molnigt, regn och åska i flera dagar framåt. Men vi får se.

Nytt om den unga truten är att den idag klampade hårt på taket över balkongen (för ett sabla liv – snart tror väl gästerna under att det är jag som klampar :-)) och flyttade en smal metallbit på 1,5 cm fram och tillbaka. Eftersom hårdplatsen är genomskinlig till viss del, kan jag ju se henne (tror det är en hona). Simfötterna ser otroligt roliga ut underifrån. Men vilka ideér! Bra startbana när det blir aktuellt.

Solen kom fram, som sagt. Njöt en stund på balkongen innan jag gick en promenad runt några kvarter. Tog bilder och när jag slutligen kom tillbaka till torget utanför hotellet, gick jag in i Agias Nicholaus. Ville fotografera, men det var folk där och prästen. Men det är verkligen vackert – taket och kupolen är fantastisk. Jag tände ett ljus, tänkte att det väl inte har någon betydelse att jag inte är grekisk/ortodox.

På supermarket blev det en dispyt mellan några kunder, då två av dem hade som den tredje ansåg trängt sig före. Det är två kassor och en kö, och de två trodde det var två köer. Ja, vad skall man tro. Jag var lite extra snäll och hjälpsam mot den äldre damen, för hon såg lite skamsen ut. Men det var snart överståndet. Affären är välbesökt, men liten och det är trångt. Jag har alltid gått in genom kassorna, men idag upptäckte jag en annan liten ingång. Vet inte om det är där man skall gå. Inte helt otroligt, men rätt roligt!

Sista kvällen på Castello. Skönt att det blev fint väder, även om molnen hopar sig ibland och några minuters regn påminner om att det här kan vara tillfälligt. Vi får se om natten blir lika regnig som natten som var. Vaknade flera gånger av störtregnen. Men samtidigt är det mysigt med regn, inte bara att det är fantastiskt att fotografera det, utan också ljudet av det.

I morgon byter jag alltså vistelseort – från centrala Kavala till Kalamitsa, som ligger kanske 10 minuters bilresa längre ut. Bodde där förra året på Lucy Hotel. Har letat på youtube efter någon film, men ingen visar tillräckligt bra det jag såg.

Här är ett kort som visar något av stranden.

Kommer inte bo på Lucy Hotel från och med i morgon utan på ett lägenhetshotell, några hundra meter från stranden. När jag var där förra året, även om det bara var ett par dagar, så kändes området bra. Hotellet såg fint ut när jag gick förbi det.

””””””””””””””””””””””””””””””’

Slutligen några bilder från dagens skörd. Bara för att visa vilka kvarter som Castello ligger i.

 

 

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: