Nu i Kalamitsa


Det var demonstration nere på gatan mot namnet Norra Makedonia. Sen hölls det någon mässa, såvitt jag kunde förstå. Men det blev tyst ganska snabbt.

Vaknade tidigt, men tiden gick rätt fort ändå tills jag skulle ta en taxi till Kalamitsa. Det mesta hade jag packat ner kvällen innan. Gick ner och betalade och fick då veta att alla affärer är stängda. Därmed fick jag förklaringen till varför det var så lite trafik. De firar aposteln Paulus som startade den första kristna församlingen i Europa då Kavala fortfarande bar namnet Neapolis. Länge sen alltså.

Jag berättade om min kompis uppe på taket. Och de tyckte att det var en märklig fågel och ovanlig i Kavala. Och jag hävdar att denna fågel kommunicerade med mig. Under demonstrationen stod den och tittade åt olika håll och sen på mig en lång stund och den såg ut att tänka – Vad är det frågan om? Okey då, känna kanske är bättre ord att använda. Den mötte min blick! Trutar är intelligenta, så vem vet! Kommer inte glömma henne, liksom jag fortfarande kommer ihåg och tänker ibland på duvan i Aten som adopterade mig år 2005 under sex veckor. Viss interaktion med djur och fåglar som inte är husdjur fastnar.

Sen var det dags att ta en taxi och åka genom centrala Kavala till Kalamitsa. Lägenheten är verkligen fin och har en fridfullhet över sig. Gick och handlade i en minimarket, som tack och lov var öppen, så jag fick min yoghurt. Sen en runda ner till stranden.

Efter middagen gick jag ner till baksidan av Lucy hotel för att se om det gick att se flyguppvisningen, men icke. Men i skrivandets stund hör jag flygplanen ovanför, men inte som i staden. Än i alla fall. Svårt att se något då jag bor på markplan denna gång. Men har sett flyguppvisningen fyra gånger – det är iofs lika imponerande varje gång. Här några bilder på Kavala från Kalamitsa.

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: