Andra dagen i Kalamitsa


Idag är affärerna öppna, så jag gick ner och köpte en del för att vara säker på att inte vara utan något i morgon, då de stänger igen. Svårt ibland att komma ihåg att det inte är likadant här som i Sverige. När jag var på väg från affären stannade jag till och fick sällskap av en lekfull kattunge, som jag knappt blev av med. Den skulle leka med allt som rörde sig – remmarna på väskan, på mina skor och ja allt. Till slut hittade den en kotte och jag tog tillfället i akt. Men den märkte det, så jag gömde mig genom att gå bakom några bilar, så den tappade siktet. Det har blivit riktigt varmt nu.

Efter kylan i Saloniki och regnet och sval vind i Kavala, är jag inte helt förberedd för en värme på nästan 30 grader i subtropiskt klimat. Det kändes när jag fick idén om att gå ner till centrum. Otroligt att just jag får en sådan idé. Det är ju inte nästgårds. Men jag kom inte så långt – insåg idiotin i det när jag kom till nästa nedförsbacke. För om jag skulle ångra mig, vore jag tvungen att gå upp för den. Och det hade jag inte någon lust med. Gick runt kvarteret istället och satt sen en stund och pratade med ägaren.

För övrigt har jag arbetat med manuset. Fridfullheten här är inspirerande, men jag har inte riktigt landat i den efter veckan som gått, då saker och ting hände hela tiden. Här händer ingenting. En bil som kommer är en stor händelse :-). Men trafiken ovanför hörs.

Bilden bredvid är min utsikt om jag tittar uppåt. Men jag kan roa mig med att ta bilder på växtligheten, när jag sitter utanför och försöker få lite färg på mina ben.

Stranden då!? Ja, jag var väl lite för hoppfull. Än så länge känner jag ett motstånd, men jag har fram till torsdagen på mig att komma till skott. I motståndet ligger känslan av meningslöshet. Älskar havet men att bara ligga eller sitta rakt upp och ner. Nåväl, ingen skada skedd. Ser ju stranden, och havet bara några hundra meter från lägenheten. Tar två minuter att gå ner dit! När jag var barn, var jag som en fisk. Älskade att bada. När försvann den kärleken och varför?

 

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: