Snart på väg


Sju veckor har gått sen jag kom hem från Grekland och snart är jag på väg igen. Kan inte säga att tiden har gått fort. Tycker det har varit snigelfart, tills den här sista veckan. NU går det undan, så jag knappt hinner med att tänka på allt som måste göras. Och mitt upp i allt känns det konstigt att i morgon vid samma tid, har jag parkerat i ett hotellrum på ett hotell i Arlanda stad för att vänta in midsommarafton. Klockan 14.05 lyfter planet om inga förseningar ställer till det. Märklig känsla. NU är jag på väg igen! Fira midsommarhelg hur det nu skall gå till. År 13 flög jag också ner på midsommarafton. Det var första resan till Kavala och hamnade i hamnen när det var flyguppvisning, efter en 2 timmar och 30 minuters seightseingtur genom bergen. Gick av bussen, tog mina två resväskor och kryssade fram till en kiosk, köpte en flaska vatten och rökte en cigarett. Såg ut på alla bilar, folklivet medan en stor militärhelikopter brummade ovanför huvudet på mig. Min första känsla var – Nu är jag hemma! På den vägen är det. Det var aldrig någon tvekan. Jag tog till mig Kavala på en sekund. Tog sen en taxi upp till Kavallahuset. Klockan var kvart över nio på kvällen när jag klev in i huset och till rum 2, med den mest fantastiska utsikt man kan tänka sig. (En utsikt som jag numera undviker, då den distraherar.) Bor nu i ett rum mot gatan och kyrkan och ser inte folket på altanen och hör inte de intressanta samtalsämnena som jag bara var tvungen att delta i. Men jag fick mycket gjort den där sommaren, trots allt. Jag älskar huset. Bäst klockan 12 på natten, då alla gått och lagt sig och jag går genom rummen, kontrollerar att allt är avstängt och stängt och att lampan över entrédörren är tänd så sent kommande boende hittar. Bäst, därför då är huset mitt.

Men denna gång kommer jag inte bo där förrän om två veckor. Har köpt en ny kamera, så det kommer bli finare bilder än vanligt (får jag hoppas).

Nu är klockan 00.03 och dags att släcka ner. Har en del att göra innan jag kör iväg senast klockan 13, för att undvika köerna.Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: