Arlanda stad om elva dagar


Växtlighetens seger över betongen!

Nu har jag ordnat nytt pass. Upptäckte inför resan i april att det skulle gå ut den 15 juli. Trodde att det var DropIn, som det var år 13, men nu måste man boka tid. Tidigaste tid var den 21 juni, då jag kollade den 31 maj. Men jag ringde till polisen och det fanns en enda tid kvar, den 1 juni i Sollentuna. Körde dit och eftersom det inte var några köer kom jag alldeles för tidigt, så det blev en lång väntan. Men fotot blev bättre än vad det någonsin har blivit. Nu ser jag inte ut som en brottsling längre :-). Passet hämtade jag i Flemingsberg i fredags. Tog tre minuter. Men nu har jag ett pass som gäller till den 5 juni 2023. Det är verkligen omgjort utanför polishuset. Stor fin parkeringsplats och ett nytt ICA Maxi. Så jag handlade där innan jag körde hem.

Den här gången skall jag försöka resa med lätt bagage! Hur många gånger har jag inte försökt med det!? Men, mycket kan jag ju faktiskt köpa på plats. Dessutom kommer jag ju bo sammanlagt sex veckor med tillgång till en tvättmaskin, så varför släpa på en massa kläder (även om jag använder allt jag tar med mig). De väger mer än man kan tro och tar plats. När jag åkte till Aten år 2004 för att läsa grekiska i nio veckor hade jag som bagage endast en cabinväska! Men när jag reste hem, var jag tvungen att köpa en stor resväska, plus en massa annat att bära saker i.  Jag hade full med böcker. Då hade jag inte bil, så det blev taxi från Arlanda. Nu har de i allafall ställt tillbaka vagnarna på Arlanda igen (vilket jag förstod att de skulle bli tvungna till), men jag checkar in det mesta ändå. Flygtiden är ju bara tre timmar och det enda jag numera sysselsätter mig med under resan är korsord, lite mat, kaffe och en gin och tonic, som det tar den tiden att få ner (på grund av att jag hickar).

Nu är det alltså drygt en vecka kvar innan jag åker till Arlanda stad och sover över. Än har inte resfebern satt in, utom att jag känner ett litet pirr medan jag skriver.

Det har varit relativt lugnt på arbetsfronten sen jag kom hem, men desto mer på forskarfronten. Har skrivit en hel del. Examination och seminarium av magisteruppsats, några lärarlagsmöten, presentation av en påbörjad artikel i den nya forskningsgruppen där de som är med i den faktiskt är intresserad av vad jag gör. Dessutom är det ett trevligt gäng. Fick bra synpunkter. Nu har jag gått igenom en hel del gamla papper hemma som jag ”glömt” bort i en smal garderob och fått några ideér till artiklar. Under veckan som kommer skall jag dock läsa och bedöma en del fältstudier och examinationer. Men sen har jag semester i sju veckor! För den som undrar har vi semestertjänst, och inga lov överhuvudtaget. Vi är i tjänst även i mellandagarna. Det är ungdomsskolan som har lov.

Trots semester kommer jag skriva i fem veckor. Arbetar med skrivandet bäst på semestern, då jag kan fokusera. Men skall även göra en hel del annat. Skall bo en vecka tre minuter från stranden i Kalamitsa innan jag tar en taxi upp till svenska huset.  Men innan dess, tre dagar i Saloniki, samt fyra dagar på Castello, där jag bodde i april.

 Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: