En kort uppdatering


Länge sen som jag skrev, men sen dess har jag varit i Grekland i två veckor i slutet av april. Följde för första gången min resplan till punkt och pricka. Bytte hotell sex gånger, åkte tåg två gånger och buss några gånger, och träffade en hel del trevliga människor och lärde känna delar av Grekland som var nya för mig. Ett besök i Kavallahuset och en trevlig pratstund med intendenten var ett måste. Var i Drama på konferens med min kollega Petros och lyssnade på en spännande föreläsare. Jag har dock aldrig tidigare varit på en konferens där stämningen var så tillåtande. Bloggade inte så mycket under dagarna, utan upplevde vistelsen i Aten, Saloniki, Kavala och Drama på ett helt nytt sätt. Upplevelser som jag då ville ha för mig själv. Då jag var i tjänst gick den återstoden delen, dvs när jag inte reste eller besökte ett museum mm, åt till att bedöma examinationer, utreda en hel del plagiatärenden mm. Och sen kom jag tillbaka till ett kyligt Sverige. Temperaturskillnaden på kvällen var drygt 20 grader och det kändes påtagligt när jag stod på Clarions uteplats kl. 23 på kvällen och rökte min sista cigarett innan sängdags.

Sen jag kom hem har jag arbetat förstås … och skrivit klart första utkastet på en artikel. Har även skrivit klart konferensbidraget till NU2018 i Västerås i oktober, som jag och en forskare på Mdh har arbetat med under drygt ett år. Det ser jag fram emot.

Och snart är det dags igen att resa till Grekland, detta mitt inofficiella hemland. Drygt tre veckor innan jag sätter mig i bilen och kör till Arlanda, för att ta flyget till Saloniki. Kommer vara borta i sju veckor, inplanerat är tre dagar i Saloniki och resterande dagar i Kavala stad, Kalamitsa och Kavallahuset. Kanske jag denna gång åker till Philippi och Alexandroupolis. Kanske jag kommer iväg om jag istället för att sitta tre timmar på en obekväm buss, tar tåget från Drama till Alexandroupoulis, om det går dit, vill säga. Då har jag semester, så räkna med en hel drös med blogginlägg.

Har ett uppslag till en ny artikel, som jag skall försöka sätta igång med och arbeta med under nästa vecka.Kategorier:Kavalla 2018

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: