Upptäckten


Varje gång jag har varit här har det varit löv på träden, varför jag inte gjorde samma upptäckt som idag. När jag satt utanför såg jag en mur i slutet av tvärgatan tvärs över Odos Lagkada. Gick över och vad jag såg var fantastiskt. En lång slottsmur, som jag trodde var flera hundra år gammal minst, än jag fick veta senare. Och slottet skall tydligen vara kvar, men bakom muren ligger bostadshus. Det blir att försöka hitta slottet  under nästa upptäcksfärd.

Det finns mycket från grekiska antiken också att upptäcka, men då behöver jag minst en månad för att ens hinna med en bråkdel. Saloniki fanns ju under den tiden och lämningar finns kvar.

När jag kom tillbaka pratade jag med två i receptionen om allt detta. Fick också veta att det finns flera kyrkor i närheten. En som jag gärna vill besöka är Agios Dimitrios.

Och i närheten finns Ancient Roman Agora och Agia Sophia.

 

 

 Kategorier:Saloniki Jul- och Nyår

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: