Lite historik


Igår var det huvudvärksväder. Det var 15 grader varmt, men fuktigt. Var ute en runda, men satt mest och skrev hela dagen. Idag har det varit klart, strålande sol, men halsduksväder – kyligt, men skönt i solen. Det är fantastiskt att uppleva jul- och nyår i ett sådant väder som det varit. Det är ju inte så att man går omkring och fryser som hemma under den här tiden på året (vanligtvis).

Vid två-tiden gick jag för att leta reda på en kyrka, men hittade den inte. Fick kramp i vaden i morse när jag sov, så jag vågade inte gå för långt.  Vad är det med parker som gör att en del gubbar samlas där? En låg och sov fridfullt på en bänk och andra stod och pratade och sa något till mig, men jag låtsades inte höra. De känner nog som en man på planet sa – Det är inte så roligt att vara grek numera! Här kommer några utvalda bilder från parken.

   

Gick vidare och såg slutet på slottsmuren, som står mellan två hus. Min tanke är att det kanske inte är så kul att ha den utsikten eller också är det. Svårt att säga när man inte har upplevt det.

Gick längs muren tillbaka till hotellet. På vägen tog jag en hel del foton, och några videosnuttar, som inte går att ladda upp än. Har dessutom glömt bort hur jag gjorde förra gången. Men först måste de ha utrymme att bli uppladdade. Får bli hemma med en starkare uppkoppling än den som jag använder nu.

Bilderna blev inte så bra av någon anledning.  Kanske har med mina ögon att göra. De ser dock bra ut i mobilen, men inte här.

Nåväl!

Parko ton ethnon … översättningen från sidan som är skriven på grekiska. Den som kan grekiska kan hitta artikeln HÄR. Ni andra kan gå dit och översätta sidan och läsa fortsättningen om ni är intresserade :-).

Namnet ”Park of Nations”, den gröna utrymme begränsas av Lagada – Ag. Demetriou – Olympian Georgakis och Tripoli, efter restaureringsarbete planeras enligt uppgradering av öppna ytor i den 2: a kommunala gemenskapen, som antogs av kommunfullmäktige i dag, måndagen den 23 september på sin 17: e ordinarie session. 

Ovanstående beskrivning kommer att ges för att hedra FN-projektet (FN) och vårt lands deltagande i det. Av denna anledning, vice borgmästare i livskvalitet, Konstantinos Zervas, kom i kontakt med FN: s regionala informationskontor (UNRIC), med säte i Bryssel, som i samråd med sekretariatet för FN i New York, gick med på att ta upp detta initiativ av kommunen Thessaloniki.

CU!

 Kategorier:Saloniki Jul- och Nyår

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: