Vistelsen och resfeber


Väntar på att ta en taxi till flygplatsen och jag har resfeber. Brukar inte ha det när jag skall resa hem. Men oftast reser jag när det är hett och då får den mig att slappna av. Men, det har lättat lite nu när incheckningen är klar, boardingpass utskrivet och vistelsen på hotellet betald, samt har gått en längre promenad i olika kvarter. Fint väder även idag, solen lyser från en klarblå himmel och vinden är svag och inte lika kylig som igår.  Vill och vill inte åka härifrån. Blandade känslor. Men så är det alltid. När hemresan börjar närma sig, tänker jag på alternativ, på att stanna kvar en liten tid till. För det mesta, (utom när jag är Huset och det finns rum lediga och jag har semester kvar), reser jag hem som planerat.

Är jag nöjd med min elva dagar långa vistelse i Saloniki. Absolut eller som man säger på grekiska απολύτως som jag gillar att säga. Det är lätt att uttala till skillnad mot andra ord, då man riskerar att vricka tungan. 

Jag har inte sett så mycket av Saloniki som man brukar göra som turist. Men däremot, som vanligt, hur folk lever. Min ambition är alltid att leva som om jag bodde där, inte vara där som turist. Sen att de flesta ser mig som en är inte så mycket att göra något åt. Men jag känner mig verkligen hemma i Grekland, så det är inte så svårt. Därför känns det egentligen inte som om jag reser hem till Sverige utan att jag reser hemifrån till Sverige. 🙂 Svårt att förklara dubbelheten, men den är inte helt enkel att leva med. Grekland och livet här finns ständigt inom när jag är i Sverige.

För övrigt har jag haft inspiration och skrivit mycket på min bok. Xenokrates som berättar som är min ram, blir allt mer levande och mänsklig för mig. Men det är helt klart en fri rekonstruktion av honom, baserad på vissa utsagor från Diogenes Laertios verk om kända filosofer. Tog inte med mig boken, då den är tjock och tung. Vissa forskare menar att en del i det är osannolika händelser och utsagor från en filosof om en annan. Men, ingen vet med 100% säkerhet om det som inte är klarlagt skulle kunna ha hänt. Ingen har tolkningsföreträde, även om den del menar sig ha det. Min tolkning av Platon för att ta ett exempel är en tolkning av flera möjliga.

Nu gäller det att hålla reda på tiden, dvs hålla koll på grekisk tid och inte klockan i datorn då det är fortfarande svensk tid, för då kanske jag missar flyget. Det skulle skapa en massa problem som jag inte vill ha.Kategorier:Saloniki Jul- och Nyår

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: