Nästan äntligen klar!


DSCN4279Nu är jag klar med läsningen alla fältstudier och kvar har jag att skriva är nu är klar med responsen till alla på Mondo. Det har tagit tid, då de alla har utfört den efter givna instruktioner som det heter, och jag skall ta fram det unika för var och ens resultat från det samtal de haft med lärare. Behöver dock inte betygsätta dessa, eftersom det endast ger betyg G. Examinationerna däremot är det annat med då de skall läsas, bedömas, responderas och betygssättas. Dessa  kommer jag börja med på måndag. Eftersom det är 72 stycken, måste jag läsa ett visst antal varje dag för att hinna bli klar till den 14 april. Den dagen skall även tentan i Arendt-kursen lämnas in. Helgen går för övrigt åt till att läsa Hanna Arendts två texter. Skall göra en sammanfattning till min kurskamrat som han skall få på måndag. Det blir en del att göra alltså.

Även om det verkar vara mycket, så är det bra att faktiskt varva mellan jobb och studier/forskning. Att sitta och läsa och bedöma, samt respondera så många examinationer hela tiden, bidrar till att man till slut undrar vad det är som examineras. Det hände mig för några år sen då jag hade sjukt många examinationer och seminarieuppgifter som skulle läsas och bedömas under loppet av två månader. Till slut satt jag och tittade på texten och ställde frågan – Vad är det jag skall examinera? Innehållet, studentens förmåga att följa det akademiska språket, vetenskapligheten eller är det något annat. Då tog jag några dagar paus, samt talade med mina kollegor om saken (dvs. dumpade min frustration).

Och jag undrar fortfarande ibland om inte vi, men kanske främst studenterna, skulle tjäna på att ha mindre komplicerade skriftliga examinationer och fler seminarier. Men, jag når inte fram – för vem gör det, när det är politiska beslut som ligger bakom. De kan ju bara utvärdera utbildning på skriftligt underlag, som om det helt och hållet visar hela bilden.

Solen lyser. Det skall bli varmt. Vill egentligen packa en väska, starta bilen och svänga ut på E4:an och köra långt bort härifrån. Men, det är bara att gilla läget. Jag måste sitta inne, framför datorn och över böckerna för att hinna med.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: