Årets citat?


Hej och hå!

Nu är det dags igen. Återigen en förklaring till den usla lärarutbildningen – arbetarklassflickor. Tidigare var det Jan Sjunnesson med sina arbetardöttrar och nu är det Johan Kant med arbetarklassflickor.

[…]Med bästa studenter i detta hänseende menar jag givetvis de som har toppbetyg – alltså toppstudenter. I stället kommer studenter in på sitt tredjeval, med extremt låga högskoleprovspoäng och så vidare. Arbetarklassflickor är en stor grupp. Inget fel på dem, men det kritiska tänkandet är inte direkt på topp och man litar på makten. Inte bra! Så på det du skriver – håller med dig fullständigt. Vi behöver ha in toppstudenterna till att studera till lärare.

Det var en nervärdering som heter duga – extremt låga högskoleprovspoäng, brist på kritiskt tänkande, litar på makten och inte toppstudenter alltså.  Och eftersom det är en stor grupp, så har JK hittat förklaringen?? Man kan ju fråga sig var det kritiska tänkandet finns i detta citat.
crazyKategorier:Vardagen

10 svar

  1. Vi behöver ha in toppstudenterna till att studera till lärare.

    Gilla

  2. Stor lördagskram, Monika! 😉

    Gilla

  3. Seriöst … tack för att du fick mig att skratta åt dumheterna!

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: