Administration


Ibland är det rofyllt att sitta hemma medan snön virvlar utanför och administrera. Jag har lagt in studenter på nätkonferensen, vilket går till på följande sätt: jag öppnar två fönster, samt har en excelfil öppen vid sidan om. Jag går först till filen och sen till kurssidan, kopierar användarID, går till projektsidan och klistrar in detta där. En efter en! Det tar lite tid.  Har skrivit seminarieschema och trippelkollat (får alltid med något fel annars), gått igenom mailen för att se så jag inte har missat någon, svarat på mail, hjälpt några studenter hitta på Mondo och raderat en hel del mail. Har mail från år 2003. Många går att kasta, men långt ifrån alla varför varje mail noggrant måste kontrolleras. Varför inte radera från ett visst årtal? Det bra att ha kvar konversationer, bilagor mm. ifall jag behöver, samt om studenter hör av sig. Men många mail från 1997 och framåt är borta. De försvann vid samgåendet.

För övrigt har jag läst Gadamer idag. Mer om honom i ett inlägg längre fram. Läser just nu med intresse om hans tänkande kring spel – självklara saker som att spelets subjekt inte är spelaren, utan spelet i sig. Ingenting man vanligtvis tänker på. Och det är väl det bästa med Gadamer – han får en att inse det man aldrig själv tänker på som självklart. Men, som man faktiskt redan vet om – det han skriver om är igenkänningsbart.

För övrigt, en dålig TV-kväll!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: