Kursstart


Undervisningen har startat på allvar nu. Igår träffade jag ämneslärargruppen i Utbildningshistoria. En större grupp än vanligt på grund av lärarbrist, men ändå hanterbar 24-studentgrupp. Problem med inköp av kurslitteratur på grund av att det nu sköts centralt och som vi alla vet är det absolut inte det bästa. Nu får vi inte beställa själva, och det skall signeras digitalt av studierektor samt de måste få beställningen tre veckor före leveransdatum. Om jag inte har pro i min dator hemma, måste jag åka till institutionen för att ordna detta. Vem säger att det är möjligt att arbeta hemifrån när det ändå verkar hopplöst gällande en del saker. Nu, vet jag alltså inte om kurslitteraturen till mina nya lärarlagskollegor. En fördel är att de inte behöver själva boken till första seminariet. Varför gör man allt så svårt för oss som arbetar som lärare?

Athena-sidan (its.learning) för Grundlärare fritidshem, blev publicerad i fredags. Den ser bra ut och verkar fungera bra. Det är en hel del som jag ännu är lite osäker på hur det fungerar, t.ex. inlämning av tentor. Tack och lov är den administratör som har hand om kursen väldigt kunnig. Men den är mer användarvänlig än den lite åldrade Mondo, som inte är lätt att komma underfund med. Jag har arbetat med den i tio år, så jag vet hur allt fungerar i den. Bara man kommer underfund med hur det fungerar, så är den inte svår. Nackdelen med its.learning är anslagen, vilket jag erfor då jag studerade på distans, på Södertörns högskola. Anslagen rullar fort speciellt när det är inlämningar, så det aktuella kan man missa om man inte scrollar tillräckligt länge, samt om något går ihop med inlämningarna. Men på något sätt måste man kunna ordna det – ett sätt som jag tänker prova är att skapa en speciell mapp i min egen mapp (om det nu går att ordna, vilket jag tror).Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: