Nytt År 2018Nytt År och jag är kvar i Saloniki. Vistelsen är inte slut än, då det är ett dygn kvar tills jag sitter på flygplatsen och väntar på att flyga hem. Idag har inte så mycket blivit gjort, utom att jag skrivit en del. Det blev sent i natt. Somnade inte förrän runt halv fem i morse och sov till kvart över tio grekisk tid.

Fem i tolv tog jag hissen upp till hotellets takterass och filmade fyrverkeriet. Det var ganska städat. På takterassen var vi en del som letat oss upp. Intill var det musik och dans av en liten flicka. Kanske hon är en framtida dansare. De hade ordnat mycket fint på terassen.

Gick ner och tog en kaffe utanför hotellet. En kvinna frågade om jag frös, men jag var fullt påklädd till skillnad från henne. Sen frågade hon lite om min vistelse där, om hotellet är bra, servicen och om staffen. Jag svarade och vi fortsatte prata. Det kom till slut fram att hon som hette Maria var ägare av hotellet tillsammans med sin man. Det hade gått mig helt förbi. Vi fortsatte att prata om greker visavi svenskar och våra respektive kulturer och nationella särdrag. Sen bjöd Maria mig på ett glas vin och mat. Vin tackade jag ja till. Mat kl. halv ett på natten blir lite för mastigt. Träffade hennes Michael och dotter Dimitra. Vi hade en trevlig samvaro under en timme. Vi pratade om krisen i Grekland, våra olika språk, speciellt grekiska, samt om mycket annat. De var mycket trevliga. Bröt upp vid två tiden, men hade svårt att varva ner. Jag blir pigg av vin. Bättre att dricka öl om man skall sova. När jag väl låg i sängen var jag pigg som en mört och fick sms från min inneboendes mamma.

Synd att jag skall åka hem i morgon då jag fick en hel del tips av Michael om det snabbaste sättet att lära känna Saloniki. Maria rekommenderade mig SPA-behandlingen.

Men det får bli nästa gång!

 

 Kategorier:Saloniki Jul- och Nyår

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: